Gemi Söküm Sektörü İftiralarla İlgili Hukuki Süreci Başlatacak Gemi Söküm Sektörü İftiralarla İlgili Hukuki Süreci Başlatacak
 İzmir’in Buca ilçesinde, Özuzdur ailesinin hayata tutunabilme mücadelesi görenleri üzüyor. Sekiz yıl önce eşini kaybeden, 4 oğlunu parmaklıklar ardına gönderen Nergiz Özuzdur, hurdacılık yaparak günlük kazandığı 15 TL ile geçinme mücadelesi veriyor. Sabahın kör karanlığında yollara düşüp çöp konteynerlerinde topladığı hurdaları satarak para kazanan 46 yaşındaki Nergiz Özuzdur, yaşadıklarını şöyle anlattı: “Sekiz yıl önce eşimi kalp krizinden kaybettim. 4 oğlum çeşitli suçlardan dolayı cezaevinde. Burada torunlarımla birlikte kalıyoruz. Ezan sesi ile yollara koyuluyorum çöplerde sokaklarda hurda topluyorum. Günde 15-20 TL ya kazanıyorum ya kazanamıyorum. Bazen aç bile yattığımız zamanlar oluyor. O zaman çevre esnafının yardımı ile karnımızı doyuruyoruz. Çocuklarım cezaevine girdikten sonra sokakta kaldık. Ben de burayı buldum ve yerleştim. Üzerinde oturacak halımız bile yok. Ama şükür, çocuklarım ve Allah’ım var.”
Çatısı ve kapısı olmayan evde geceleri nöbet tuttuğunu söyleyen Nergiz Özuzdu, şunları söyledi: “Suyu ESHOT garajından şişelere doldurarak temin ediyoruz. Piknik tüpüyle ışık yapıyorum çocuklara onlar da okul ödevlerini yapıyor. Yağmur yağınca sopayla brandayı tutturuyorum. Sabaha kadar oturuyorum, uyumuyorum. Çocuklarıma bir şey olmasın diye.Tek dileğim küçük bir evim olsun. Ben yine çalışır kazanır çocuklarıma ve torunlarıma bakarım."
Parçalanan ailenin en büyük neşe kaynağı 5 yaşındaki Metin ve 6 yaşındaki Murat. Babaları cezaevine giren torunlar, babaanneleri ve teyzeleri ile etrafında olan bitenlere anlam veremeden harabe içerisinde çocukluklarını kırık dökük oyuncaklarla yaşamaya çalışıyor. Tek dilekleri ise kutularca çikolata ve balkonlu bir ev olduğunu söylediler.

İzmir haber

Editör: TE Bilişim