Lunaparkta kaza: 11 yaralı Lunaparkta kaza: 11 yaralı
  Optimum Outlet Adana AVM’de düzenlenen ve Merkezi İstanbul’da bulunan Detay Akademi tarafından verilen eğitim seminerine İş Güvenliği Uzmanı Hale Aslan konuşmacı olarak katıldı.
Hale Aslan, seminerdeki konuşmasında, 4857 sayılı İş kanunun 77’inci maddesi uyarınca İşverenlerin işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması için gerekli her türlü önlemi almak, araç ve gereçleri noksansız bulundurmakla yükümlü olduğunu söyledi. Aslan, ‘’İşçiler de iş sağlığı ve güvenliği konusunda alınan her türlü önleme uymakla yükümlüdürler’’ dedi.
Aslan, seminerde, genel iş sağlığı ve güvenliği kuralları, iş kazaları ve meslek hastalıklarının sebepleri ve işyerindeki riskler, kaza, yaralanma ve hastalıktan korunma prensipleri ve korunma tekniklerinin uygulanması, iş ekipmanlarının güvenli kullanımı, çalışanların yasal hak ve sorumluluklarının yanı sıra yasal mevzuat ile ilgili bilgiler verdi.
Optimum Outlet Adana AVM Müdürü Şansın Özerdoğan ise, eğitimin önemine dikkati çekerek, amaçlarının, işyerlerinde sağlıklı ve güvenli bir ortamı temin etmek olduğunu bildirdi.
Özerdoğan, seminerin amacının, iş kazalarını ve meslek hastalıklarını azaltmak, çalışanları yasal hak ve sorumlulukları konusunda bilgilendirmek, onların karşı karşıya bulundukları mesleki riskler ile bu risklere karşı alınması gerekli tedbirleri öğretmek ve iş sağlığı ve güvenliği bilinci oluşturarak uygun davranış kazandırmak olduğunu kaydetti.

İzmir haber


Editör: TE Bilişim