Bornovalılar 1 Mayıs’ı Yeni Türkü Konseriyle Kutlayacak Bornovalılar 1 Mayıs’ı Yeni Türkü Konseriyle Kutlayacak
 Yüzde 96'sına belediyenin sahip olduğu Jeotermal A.Ş.'den cenaze ve et nakil aracı gibi kamu hizmeti için belediyeye aktarılan ancak usul hatası nedeniyle cezası onanan Dikili Belediyesi eski Muhasebe Müdürü Nuri Afacan, tahsildar Halil İbrahim Tanık, emekli zabıta amiri Cemal Gürsel Durmaz, emekli zabıta memuru Reşat Akdoğan’dan sonra, ikinci davadan mahkum olanlar da adalete teslim oldu.
İkinci dava olarak bilinen iptal edilen garaj ihalesinde, ihaleyi alan şirketin kimlik bilgileri eksik olması nedeniyle kamu zararı olmadığı halde, ihale komisyonunda olduğu için usul hatasından ceza alan CHP’li Belediye Meclis üyesi Sedat Öcal, eski meclis üyesi Bülent Karataş, emekli yazı işleri müdürü Canan Işık ve Gelir Şefi Ahmet Karataş sabah saatlerinde Atatürk Meydanı’na geldiler. Hükümlülerin teslim olacakları haberinin duyulmasıyla belediye çalışanları ve yakınları da bir araya gelerek, Atatürk Meydanı’nda buluştular. Ceza alan arkadaşlarını desteklemek ve uğurlamak için, Dikili Belediye Başkan Vekili Yusuf Altıparmak, CHP'li Meclis üyeleri, CHP Dikili İlçe Teşkilatı ve vatandaşlar da Atatürk Meydanına geldiler. Buradan topluca Adliye Sarayı'nın önüne kadar yürüyerek gelindi. Gelenler arasında, Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven'in eşi Ayşe Özgüven ile oğulları Evren ve Barış Özgüven de yer aldı.
Gözyaşlarının sel olduğu Adliye Sarayı çıkışında konuşma yapan Dikili Belediye Başkan Vekili Yusuf Altıparmak, "Hukuk için hiç bir şey demiyorum. Hukukçu değilim. Kararı veren yargıçlara bir çift sözüm var. Kendilerini hiç tanımam. Akşam evlerine döndüklerinde çoluk, çocuklarını alsınlar. Vicdanlarını da masaya koysunlar. Bu aileleri düşünerek kendilerine bir sorsunlar. Ben kararın yorumunu yine kamuoyuna bırakıyorum. Belediye Başkanımız Osman Özgüven’in dediği gibi yapılan adalete karşı siyasi infazdır" dedi.
Burada bazı açıklamalar yapan CHP’li Meclis üyesi Sedat Öcal, eski meclis üyesi Bülent Karataş, emekli yazı işleri Müdürü Canan Işık ve Gelir Şefi Ahmet Karataş, "Adalete saygımız sonsuz. Ancak kamuyu zarara uğratmadığımız gün gibi açık. Usulde idari tedbirlerle halledilebilineceği söylenilen bir ceza aldık. Adalet istiyoruz" şeklinde ifadelerde bulundular.
Daha sonra Dikili Adliye Sarayı'nda işlemleri tamamlanan üç hükümlü Bergama Cezaevi'ne, emekli yazı işleri müdürü Canan Işık ise Şakran’da yeni yapılan cezaevine doğru yola çıktılar. Uğurlama sırasında hükümlülerin eşlerinin, çocuklarının, anne ve babalarının, akrabalarının gözyaşlarına hakim olamadıkları gözlendi.



İzmir haber

Editör: TE Bilişim