Elektrik akımına kapılan işçi öldü Elektrik akımına kapılan işçi öldü
Alınan bilgiye göre, Osmaniye Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube tarafından yapılan çalışmada, insan ticareti yaparak, uyuşturucu madde kullanan ve yaşları küçük olan suça sürüklenmiş 5 çocuğa uyuşturucu madde kullandırmak suretiyle ve zorla asma kilit kırmak ve giriş kapılarını zorlamak suretiyle iş yerlerinden, resmi kurumlardan, ikametlerden ve otolardan hırsızlık olaylarını gerçekleştirdikleri tespit edilen suç örgütüne yönelik operasyon düzenledi.
Osmaniye merkez ve ilçeleri ile çevre il ve ilçelerinde 10 ayrı adrese yapılan eş zamanlı operasyonda, aralarında örgüt lideri ve üyelerinin de bulunduğu toplam 9 kişi gözaltına alındı. Yakalanan şüphelilerin çeşitli hırsızlık suçlarına karıştıkları, yapılan GBT sorgularında ise çok sayıda suç kayıtlarının bulunduğu tespit edildi. Yapılan incelemede yakalanan suç örgütü üyelerinin, Osmaniye merkez ve Toprakkale ilçesinde 17, Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde 1, Adana'nın Ceyhan ilçesinde 1 ve Hatay'ın Erzin ilçesinde 1 olmak üzere şahısların 4 ayrı ilde toplam 20 adet faili meçhul hırsızlık olaylarına karıştıkları, 9 ikametten, 6 iş yerinden, 2 resmi kurumdan, 1 otodan hırsızlık ile 1 bisiklet hırsızlığı ile 1 insan ticareti suçu olmak üzere toplam 20 olayın failleri oldukları belirlendi. Şüphelilerin ikamet ve otolarında yapılan aramalarda; çok sayıda araçlardan çalmış oldukları akaryakıt yer altına döşenen bakır kablolar, bilgisayarlar ve diğer hırsızlık malı malzemelere el konuldu.
Şüphelilerden ele geçirilen hırsızlık malzemelerinin takdiri kıymeti yapıldıktan sonra sahiplerine teslim edildi
Olayla ilgili yakalanan 9 şüpheli şahıs, "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüte liderlik yapmak, örgüte üye olmak, örgüt faaliyeti çerçevesinde resmi kurumdan, iş yerinden, ikametten ve otodan hırsızlık ve insan ticareti" suçlarından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Editör: TE Bilişim