Üniversite öğrencisinin talihsiz ölümü Üniversite öğrencisinin talihsiz ölümü
Alınan bilgiye göre, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin; yurda kaçak yollardan sokulan yabancı menşeli kaçak eşyayı piyasaya sürerek haksız menfaat temin eden ve bu şekilde devleti zarara uğrattıkları tespit edilen çıkar amaçlı suç örgütlerine yönelik çalışmaları sonucu bir suç örgütü çökertildi.

Bu kapsamda yapılan çalışmalar neticesinde, Doğu ve Güneydoğu illeri ile sınıra komşu olan illerden temin edilen gümrük kaçağı sigaranın, örgütlü olarak Osmaniye il genelinde ve Batı illerinde toptan ve perakende şeklinde satış yaptığı tespit edilen suç örgütünün deşifre edilmesine yönelik operasyon başlatıldı. Osmaniye merkezli Adana, Kilis, Gaziantep illeri ve İslahiye ilçesinde 20 ayrı adrese yapılan eş zamanlı operasyonlarda, aralarında örgüt lideri ve yardımcılarının da bulunduğu daha önceki ara yakalamalarla birlikte toplam 28 şüpheli şahıs yakalandı.

Operasyon kapsamında şahısların araçlarında, iş yerleri ve ikametlerinde yapılan aramalarda; 55 bin paket çeşitli markalarda gümrük kaçağı sigara, 12 kilo gümrük kaçağı çay, 2 şişe gümrük kaçağı viski, 1 adet 9 mm kurusıkı tabanca ve şarjör ele geçirildi. Bu arada gümrük kaçağı sigaraların naklinde kullanılan 8 araca da el konuldu.

Yakalanan şahısların yapılan GBT sorgusunda ise kaçakçılık suçu başta olmak üzere “Kasten adam öldürme, yaralama ve uyuşturucu madde” suçlarından toplam 28 adet suç kayıtlarının olduğu, suç örgütünün bugüne kadar gümrük kaçağı sigaradan 351 bin TL değerinde haksız menfaat temin ettiği tespit edildi. Olayla ilgili yakalanan 28 şahıs hakkında “Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve örgüt kapsamında 5607 Sayılı Kanuna muhalefet, gümrük kaçağı sigara satmak, satın almak ve nakletmek” suçlarından yasal işlem yapıldığı bildirildi.


Editör: TE Bilişim