Babasından kalma mirası işçilere dağıttı Babasından kalma mirası işçilere dağıttı
Patlak lastikler ile yaklaşık 1.5 kilometre yol alan şahıs, yakalanacağını anlayınca otomobilden inip yaya olarak kaçmaya başladı, polis de peşine düştü. Zanlı, kıskıvrak yakalanırken, araçta ise zulalanmış halde toplam 59 kilo uyuşturucu ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Doğu ve Güneydoğu illeri ile sınıra komşu olan illerden temin edilen uyuşturucunun, İstanbul plakalı araçlar ile Osmaniye üzerinden Batı ve turistik illerde pazarlanacağı istihbaratını alan Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği’ne bağlı ekipler, operasyon için düğmeye bastı. Kentin giriş ve çıkışlarını tutan polis, otobanda durumunda şüphelendiği bir aracı durdurmak istedi. Gaziantep’ten Adana istikametine doğru seyir halinde olan Abdullah K. (33) yönetimindeki 34 GT 8903 plakalı araç, polisin ‘Dur’ ihtarına rağmen yoluna devam edince, polis de peşine düştü. Polis, aracı durdurabilmek için yola ‘kapan’ kurdu, ancak Abdullah K. patlak lastikler ile yaklaşık 1.5 kilometre yol alıp, polisleri atlatmaya çalıştı.

Yakalanacağını anlayınca otomobilden inen ve bu kez de yaya olarak kaçan Abdullah K.’nın peşine düşen polis, kısa süren kovalamacanın ardından şahsı kıskıvrak yakalayarak gözaltına aldı. Araçta yapılan aramalarda ise; arka koltuk ve bagajda bulunan küçük ve büyük boy valiz içerisinde 10 ayrı paket halinde toplam 59 kilogram uyuşturucu esrar maddesi ele geçirildiği bildirildi. Söz konusu uyuşturucunun nakliyesinde kullanılan araca el konulurken, Abdullah K.’nın yapılan GBT sorgusunda da 43 ayrı ‘hırsızlık’, ‘613 sayılı kanuna muhalefet’, ‘uyuşturucu madde bulundurmak ve kullanmak’, ‘görevi yaptırmamak için direnme’ suçlarından kaydının olduğu ve Yalova 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nce arandığı tespit edildi. Emniyetteki sorgusunun ardından, ‘uyuşturucu madde ticareti yapmak ve nakletmek’ suçu ile adliyeye sevk edilen Abdullah K.’nın, çıkartıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildiği öğrenildi.

Osmaniye Haberleri




Editör: TE Bilişim