Cenazeye giderken hayatını kaybetti Cenazeye giderken hayatını kaybetti
Emniyet güçleri, yurda kaçak yollardan sokulan cep telefonlarını piyasaya sürerek haksız kazanç sağlayan ve bu şekilde devleti zarara uğrattıkları tespit edilen kişilere yönelik çalışma başlattı. Bu kapsamda, ülkeye yasa dışı yollardan temin edilen gümrük kaçağı veya eski kullanılmayan cep telefonlarının, IMEI numaraları BAKS cihazı ile kopyalanarak cep telefonu satan şahıslar tarafından çok kar getirmesi nedeniyle tezgah altından müşterilere yarı fiyatına satıldığı bilgisi elde edildi. Elde edilen bilgiler doğrultusunda Osmaniye’de 19 ayrı iş yerine yapılan eş zamanlı operasyonda 18 şüpheli gözaltına alındı.

Şahısların iş yerlerinde yapılan aramada; 250 adet değişik markalarda gümrük kaçağı ve klonlanmış cep telefonu, 19 adet IMEI numarasını kopyalamaya yarayan BAKS cihazı, 6 adet bilgisayar hart disk ile çok sayıda bilgisayar ara kablosuna el konuldu. İş yerlerinden faturasız olarak ele geçirilen cep telefonlarının IMEI numaraları Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu ile yapılan yazışmada, kullanılan IMEI numaralarının eski telefonlara ait olduğu ve yine kullanılan IMEI numaralarının birden fazla telefonda kullanıldığı (klonlandığı) bildirildi.

Gümrük kaçağı cep telefonlarının gümrüklendirilmiş değerinin yaklaşık 450 bin TL olduğu ve olayla ilgili yakalanan şüpheli 18 kişi hakkında yasal işlem yapıldığı bildirildi.

Osmaniye Haberleri

Editör: TE Bilişim