Bayraklı’da minik başkanlar icraatlarını açıkladı Bayraklı’da minik başkanlar icraatlarını açıkladı
Toplam 4 holde düzenlenecek fuarı ziyaret edenler, otomobil dünyasının en yenilerini görme imkanına sahip olacak. Önceki yıl 5 yıl aradan sonra ilk kez düzenlenen ve 52 bin kişinin ziyaret ettiği fuarı, bu yıl 100 bine yakın kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Fuar boyunca ziyaretçilere göz, kulak başta olmak üzere birçok muayene de ücretsiz yapılacak, Kızılay ziyaretçilerden kan bağışı toplayacak. Klasik Otomobil Sergisi'nin renk katacağı fuarda BP Çocuk Tiyatrosu oyunlar sergileyecek.
Önde gelen markalar var
İzmir'e 2 yıl önce yeniden kazandırdıkları İzmir Autoshow Otomobil ve Hafif Ticari Araçlar Fuarı için hazırlıklarını sürdürdüklerini belirten EGOD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa İduğ, bu yıl hem fuara katılan firma hem de ziyaretçi sayısını daha da artırmayı hedeflediklerini söyledi. Fuarla İzmir'e önemli katkılar sağlamayı amaçladıklarını ifade eden İduğ, "Fuara dünyanın önde gelen otomotiv markaları katılacak. Ayrıca 100'e yakın yedek parça firması da katılacak. Önceki yıl yapılan Fuarı 52 bin kişi ziyaret etmişti. Bu yıl 100 bin kişinin üzerinde ziyaretçi bekliyoruz. Otomobil, hafif ticari ve ağır vasıta firmaları da fuarda yerini alacak" dedi. 

Sağlık taraması
İzmir'in EXPO adaylığını dikkate alarak bu yıl fuarın ana temasını sağlık olarak belirlediklerini ve fuar süresi boyunca ziyaretçilere sağlık taraması yapacaklarını anlatan İduğ, şöyle konuştu: "İzmir'in en iyi sağlık kurumları fuarda açacakları standlarda tüm ziyaretçilere kulak ve göz muayenesi yapacak. Kızılay ise kuracağı stand ile ziyaretçilerden kan bağışı alacak. Kadın ve çocuk sağlığı konusunda da etkinlikler olacak. BP Çocuk Tiyatrosu oyunlar sergileyecek. Ayrıca güvenli sürüş teknikleri eğitimleri de fuar süresince verilecek. Önceki yıl olduğu gibi bu yıl da klasik otomobiller fuara ayrı bir renk katacak."

Almanlar stand açacak
Volkswagen başta olmak üzere birçok otomotiv markasına ev sahipliği yapan Almanya'nın Bremen kentindeki firma temsilcileri de kurulacak ortak stand ile fuara katılacak. Bremen'de faaliyet gösteren firmalar fuarda kendilerini tanıtırken, birçok firma temsilcisi de ziyaretçi olarak İzmir'e gelecek. Alman firma temsilcileri fuar boyunca Türk firmaları ile iş görüşmeleri yapacak. Görüşmeler sonucunda birçok iş bağlantısı ve ortak yatırım kararlarının da verilmesi bekleniyor. 

"Fuar gelecek vaad ediyor"
İZFAŞ Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs, İzmir Autoshow- Otomobil ve Hafif Ticari Araçlar Fuarı'nı 22-27 Ekim 2013 tarihleri arasında sekizinci kez gerçekleştirecek olmanın heyecanını yaşadıklarını söyledi. Yılda yaklaşık 35 fuarın düzenlendiği İzmir'de yapılan tek otomobil fuarının, İzmir Autoshow olduğuna işaret eden Örs, "Fuar, İzmir'in yanı sıra bölgenin otomobil sektörü açısından dinamizminin sergilendiği başarılı ve gelecek vaat eden bir organizasyon konumunda. İzmir Uluslararası Fuar Alanı 1, 2 ve 3 no'lu hollerde düzenlediğimiz fuarımız, otomotiv dünyasının devlerini İzmir'de buluşturacak. Autoshow Fuarı'na 2011 yılında 20 marka ve 78 firma katılmış, fuarı 52 bin 104 kişi ziyaret etmişti. İzmir'de otomotiv tutkunlarını bir araya getirecek fuarın ziyaret saatleri hafta içi 11.00- 20.00, hafta sonu ise 11.00 - 19.00 olarak gerçekleşecek" dedi. 
Editör: TE Bilişim