Ödemiş kestanesinin rekoltesi yüksek kalitesi düşük Ödemiş kestanesinin rekoltesi yüksek kalitesi düşük
Yarışma ile ilgili Müze Müdürlüğü'nden yapılan yazılı duyuruda, “Geleceğimizin teminatı olan gençleri içine doğdukları ailelerin, oturdukları sokak ve/veya mahallelerin geçmişini araştırıp öğrenmeye sevk etme amaçlı düzenlenen yarışmada orta öğretim gençliğinin köklerini öğrenerek aile bağlarını güçlendirmek; oturdukları sokak ve mahallenin geçmişini öğrenerek doğdukları kentle aidiyet ilişkisi kurmalarını sağlamak suretiyle doğal ve tarihi çevreyi sahiplenme ve koruma güdüsünün (kentlilik bilinci) yaratılması amaçlanıyor” denildi.

Ödemiş ilçe merkezinde bulunan resmi ve özel liselerin 9. ve 10. sınıfında okuyan öğrencilere yönelik yarışmada, aynı liselerde kadrolu olarak görev yapan tarih ve edebiyat dersi öğretmenlerinin danışmanlık yapabileceği, katılımcıların bir yarışma ekibi kurmasının zorunlu olduğunu belirten Müze Müdürü Prof. Dr. Engin Berber, “Yarışma ekiplerinin her birinde, ‘danışman’ sıfatıyla bir tarih veya edebiyat öğretmeni ve en az bir, en çok üç öğrenci bulunacak. Aynı öğretmen ve öğrencilerden hiçbiri, bir başka yarışma ekibinde yer alamazlar; öğretmenler görevli oldukları okul haricinde bir okula kayıtlı öğrenci veya öğrencilerle yarışma ekibi oluşturamazlar. Bir okuldan birden çok yarışma ekibi kurulabilir” dedi.

Yarışmada birinci gelecek ekibe 600, ikinci ekibe 400, üçüncü gelecek ekibe de toplam 300 TL para ödülü ve sertifika verilecek. Ödül almaya hak kazanan araştırma makalelerine danışmanlık eden öğretmenlere ise, plaket ve Ödemiş Belediyesi Özel Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi’nce basılmış kitaplardan birer takım hediye edilecek. Ödül alan araştırma makaleleri ÖYKAM tarafından, Ödemiş Belediyesi’ne ait fon kodunda arşivlenerek saklanacak.

Prof. Dr. Engin Berber’in de yer aldığı araştırma makalesi yarışma Jürisi şu isimlerden oluşuyor: Doç. Dr. Özgür Savaşçı (Münih Üniversitesi), Yrd. Doç. Dr. Günver Güneş (Adnan Menderes Üniversitesi), Yrd. Doç. Dr. Mehmet Top (Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi), Yrd. Doç. Dr. Ahmet Mehmetefendioğlu (Dokuz Eylül Üniversitesi), Sevda Çetin (Ödemiş Arkeoloji Müzesi Müdürü).

Editör: TE Bilişim