Trabzonspor Yeni Hocasını Açıkladı Trabzonspor Yeni Hocasını Açıkladı
Trabzon Özel İmperial Hastanesi üroloji uzmanlarından Op.Dr. Ekrem Sağlam ve Başhekim Op.Dr. Ömer Fatih Çelik tarafından 62 yaşındaki bir hastaya uygulanan laparoskopik Hand-Assisted radikal nefrektomi ameliyatı başarıyla gerçekleştirildi.
Sol böbreğinde ağrı şikayeti ile Özel İmperial Hastanesi üroloji polikliniğine başvuran Hanım Yılmaz(62) adlı hastaya yapılan tahlil ve tetkikler sonucu, sol böbreğinde 10 cm tümör olduğu tespit edildi. Üroloji uzmanları Op. Dr. Ekrem Sağlam ve Op. Dr. Ömer Fatih Çelik tarafından Karadeniz bölgesinde ilk defa Özel İmperial Hastanesi’nde yapılan Laparoskopik Hand-Assisted radikal nefrektomi ameliyatı ile sağlığına kavuştu.
Operasyon hakkında bilgiler veren Özel İmperial Hastanesi üroloji uzmanı Başhekim Op. Dr. Ömer Fatih Çelik “Laparoskopik Hand-Assisted radikal nefrektomi ameliyatı Karadeniz bölgesinde ilk defa hastanemizde uygulanmaktadır. Bu ameliyatın diğer laparoskopik ameliyatlara göre avantajı diğer laparoskopik ameliyatlara göre ortalama yarı yarıya ameliyat süresinin kısalmasıdır. Laparoskopik ameliyatlar yapılırken operasyon esnasında karın içerisine karbondioksit gazı verilmektedir. Bu durum özellikle yaşlı hastalarda hem nefes almada sorun oluşturmakta, hem de ameliyat uzadıkça organların kanlanması bozulmaktadır. Bu olumsuzlukların yaşanmaması için ameliyatların kısa sürmesi daha uygun olmaktadır” dedi.
Dr. Çelik “Laparoskopik Hand-Assisted radikal nefrektomi ameliyatının operasyon süresinin kısa sürmesi avantajı dışında hastaya büyük kesiler açılmaması, kesilerek yapılan ameliyatlardan sonra oluşabilecek fıtıklaşma riskinin ortadan kalkması, ameliyat sonrası daha az ağrı, kısa süreli hastanede kalma ve hızlı iyileşme gibi bir çok avantajları bulunmaktadır" diye konuştu.
Editör: TE Bilişim