İzmir’de orman yangınlarıyla mücadele için ‘orman benim’ kampanyası düzenlendi İzmir’de orman yangınlarıyla mücadele için ‘orman benim’ kampanyası düzenlendi
Türk üniversitelerinin katıldığı Türk Eğitim Fuarı'nda, üniversitemiz Rektör Yardımcısı Profesör Doktor İbrahim Attila Acar, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doçent Doktor Yasemin Tokem ile Dış İlişkiler Ofisi Sorumlusu Yasemin Tutar ile temsil edildi. 
Türkiye’nin Karaçi Başkonsolosu Murat M. Onart'ın da ziyaret ettiği fuara gelen çok sayıda Pakistanlı öğrenci, Türkiye'deki yüksek öğretim imkanları, fırsatları kurumlarının bölümleri, şehirlerin olanakları ve barınma ihtiyaçları konusunda üniversite yetkililerinden detaylı bilgi aldı.
Pakistan ziyareti kapsamında Karaçi Üniversitesi, Shaheed Zulfikar Ali Bhutto Institute of Science and Technology (SZABIST), ile Lahor Üniversitesi ziyaret edilerek Mevlana Protokolleri imzalandı.
Ziyaretleri değerlendiren İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Profesör Doktor İ. Attila Acar, Türkiye’nin sadece İngilizce eğitim ile yabancı öğrenci çeken bir ülke değil; özellikle Yunus Emre Enstitüleri vasıtasıyla ciddi bir Türkçe öğretme potansiyeline sahip olduğuna ve böylece Türkçe eğitim için de önünün açık olduğuna dikkat çekti. Pakistan gibi yurt dışına çok sayıda öğrenci gönderen ülkelerin doğru bir eğitim politikasıyla ülkemizde yüksek öğretim sistemine dahil edilebileceğini belirtti. 
İKÇÜ’nün uluslararası kimliğinin güçlenmesi adına bu gibi yurtdışı etkinliklere önem verdiklerini belirten Acar, “Farklı ülkeler ve kültürlerden üniversitemizde öğrenim gören uluslararası öğrenci sayısını artırmak, ülkemiz ve üniversitemiz adına çok önemlidir” dedi.
Editör: TE Bilişim