Uşak'ta tren otomobile çarptı: 2 ölü Uşak'ta tren otomobile çarptı: 2 ölü
Deponun demir ayakları
Acı olay, önceki akşam saatlerinde, Cumhuriyet mahallesindeki Ata Park'ta yaşandı. Bedriye Kadir Uysal İlköğretim Okulu 2. sınıf öğrencisi Mustafa Göcen okuldan çıktıktan sonra arkadaşları ile birlikte oyun oynamak için vatandaşların spor ve yürüyüş yaptığı parka geldi. Çocuklar, geçen hafta sökülen 20 metre yüksekliğindeki eski su deposunun demir ayakları arasında oyun oynamaya başladı. Deponun beton kısmından ayrıldıktan sonra bağlantısız şekilde parkın orta yerinde duran ve tehlike saçan demir bloklar bir anda büyük gürültüyle çocukların üzerine devrildi. Demir bloğun altında kalan Mustafa Göcen, başı ezilerek feci şekilde hayatını kaybetti. Çağrılan 112 Acil Servis ekipleri küçük Mustafa'nın yaşamını yitirdiğini belirledi.

Babaanne kahroldu
Polis çocuğun kimliğini araştırırken olay yerine gelen babaannesi Nazlı Göcen gözyaşlarına boğuldu. Savcının incelemesi sonrası cenaze otopsi için Uşak Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, bağlantısız demir blokların parkın orta yerinde durmasında ihmali olduğu öne sürülen S.S. gözaltına alındı. Uşak Belediyesi tarafından yapılan ihale sonrası su deposunun sökülme işini alan teşeron firmanın önceki günlerde depoyu kaynaklarla keserek parçaladığı, sonrasında hiçbir önlem almadan tonlarca ağırlıktaki demir ayakları öylece bırakıp gittiği iddia edildi. S.S'nin taşeron firma yetkilisi olduğu bildirildi.

Hemen kaldırdılar
Bir haftadır faciaya davetiye çıkarır şekilde duran demir bloklar ise acı olayın sabahında firma yetkililerince yarım saat içinde kamyona konulup kaldırıldı.

"Gözümün önünde yaşamını yitirdi"
Görgü tanığı Mehmet Peker, "Kızımla birlikte parktaydık. Ölen çocuk ve yanında başka bir çocuk daha demirlerin yanından geçiyordu. Kesilmiş tonlarca ağırlıktaki demir yığınının bir parçası o anda çocukların üzerine devrildi. Çocuk demirin altında kaldı. Çevreden gelenlerle demiri kaldırdık ancak başı ezilen çocuk ölmüştü" dedi.

Editör: TE Bilişim