Ankara Metrosunda İntihar Şoku!! Ankara Metrosunda İntihar Şoku!!
Şehit olan Pilot Üsteğmen Emre Acar için ilk tören, Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi’nde yapıldı. Hastanedeki törene; eşi Emre Acar’ın pilot kıyafetleri ile gelen Fatma Acar, anne Özcan Acar ve baba Mümin Acar başta olmak üzere yakınları, hastane personeli ve Sökeliler katıldı. Hastanede yapılan törende CHP Aydın Milletvekili M. Lütfi Baydar ve Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi de bulundu. Hastane bahçesinde gerçekleşen törende dua, ilçe müftüsü Ahmet Yayla tarafından okundu. Tören sonrasında Şehit Pilot Üsteğmen Emre Acar’ın Türk Bayrağı’na sarılı naaşı Fevzipaşa Mahallesi Akkaya Caddesi Akay Sokak’ta bulunan dedesi Nazif Aktarmacı’nın evinin önüne getirildi. Dede evinde şehit pilot için helallik istendi.
SÖKE, ŞEHİDİNİ GÖZYAŞLARI İÇİNDE UĞURLADI

Emre Acar’ın cenazesi, daha sonra ilçe merkezindeki Kocacami’ye getirildi. Kocacami’deki törene; Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Aydın Valisi Erol Ayyıldız, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, CHP Aydın Milletvekili M. Lütfi Baydar, Kaymakam Mehmet Demirezer, Söke Garnizon Komutanı Kurmay Albay Mücahit Tamer, Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altıngün başta olmak üzere kurum ve kuruluşlar ile siyasi partilerin temsilcileri, askeri erkan ve Sökeliler katıldı.

Cenaze töreninde anne Özcan Acar, gelini Fatma Acar’ın elini bir an bile bırakmadı. Şehit üsteğmenin pilot arkadaşlarının bir an bile yalnız bırakmadığı anne Özcan Acar bir ara fenalaştı. 112 Acil Servis personelince müdahale edilen Acar, cenaze başından biraz uzaklaştırıldı. Ancak kısa bir süre sonra şehit oğlu Emre Acar’ın tabutunun başına döndü.

Öğle namazını müteakip Aydın İl Müftüsü Ömet Kocaoğul tarafından yaptırılan dua sonrasında Şehit Pilot Üsteğmen Emre Acar’ın Türk Bayrağı’na sarılı tabutu, İstasyon Caddesi’ne kadar askerlerin omuzlarında taşındı. Daha sonra askeri top aracına alınan naaş, kalabalık bir kortej ve askeri bando eşliğinde taşındı. Sökeliler, İstasyon Caddesi boyunca kaldırımlarda şehit pilotunu gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurladı. Şehit Pilot Acar, Söke Asri Mezarlığı’nda bulunan Şehitlik’te gözyaşları içinde toprağa verildi.



Editör: TE Bilişim