Sıfır Atık Yarışması'ndan İzmir'e Ödül Sıfır Atık Yarışması'ndan İzmir'e Ödül
Göztepe, Poligon ve Fahrettin Altay istasyonlarını kapsayan metro çalışmalarının yıllardır bitirilemediğinden şikayetçi olan esnaf çareyi Poligon'daki işyerlerinin kepenklerini bir günlüğüne indirerek, İnönü Caddesi'ni araç trafiğine kapatmakta buldu. Yol kapatma eylemine vatandaşlar da destek verirken, esnaf eylemlerin süreceğini açıkladı.
'Yeterince sabır gösterdik'
Üçyol-Üçkuyular Metro Hattı'nın İzmirspor ve Hatay istasyonlarını kapsayan iki istasyonunun İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete sokulmasının ardından geriye kalan diğer 3 istasyonun 2005 yılından bu yana hala tamamlanamamış olması Poligon'da oturan esnafı çileden çıkardı. Yıllardır bitirilemeyen Göztepe, Poligon ve Fahrettin Altay istasyonları yüzünden zor günler geçirdiklerini söyleyen esnaf Poligon Metro İstasyonu inşaatı önünde toplanarak eylem yaptı. Yaklaşık 50 kişinin katıldığı eyleme vatandaşlar alkışlarla, araç sürücüleri de korna çalarak destek verirken esnaf, "Başkan buraya", "Metro değil, yol istiyoruz" sloganları atarak yaşadıkları mağduriyeti dile getirdi. Şantiye önünde toplanan kalabalık adına bir açıklama yapan esnaf Erdinç Uzunay, metro çalışmalarının ne zaman biteceği konusunda kimseden bilgi alamadıklarını ifade ederek esnaf olarak mağdur olduklarını ifade etti. Uzunay, "Biz yolumuzu istiyoruz. Biz yeteri kadar sabır gösterdik. Tabii ki hizmet hepimiz için. Ama bize devamlı tarih veriliyor ve erteleme geliyor. Bunun sebebini bize açıklasınlar. 6 seferdir metro erteleniyor. Biz 6 senedir evimize ekmek götüremiyoruz. Burada dükkanını kapatıp giden onca insan var. Biz siyaset gütmüyoruz, Aziz Bey bizim başkanımız. Hükümet bizim hükümetimiz. Ama biz burada hizmet bekliyoruz. Aziz Kocaoğlu gibi Türkiye'nin üçüncü büyük kentinde bir belediye başkanına bu yakışmıyor. Biz ondan ilgi bekliyoruz. Bize gelip kesin bir tarih versin. Biz de ona göre ekmeğimizi başka yerde arayalım, evimizi de taşıyalım. 4 sene oldu, hala metro bitecek diyorlar. Buna inanmıyoruz" dedi. 
Esnaf kadar çevredeki vatandaşların da durumdan şikayetçi olduğunu iddia eden Uzunbay, "Biz bu firmanın bu çalışmalar için yeterli olduğunu düşünmüyoruz. Artık sabrımız taştı ve bu eylemi yapmaya karar verdik. Sadece esnaf değil, halk da şikayetçi. Tam 3.5 yıl oldu bu yol trafiğe halen açılmadı. Poligon 3.5 yıldır kapalı. Trafik kapalı olunca müşteri gelmiyor, evimize ekmek götüremiyoruz. Biz artık burası için kesin bir tarih istiyoruz. Eğer metro açılmayacaksa da yolumuzu trafiğe açsınlar. Metro başlayalı 8 sene oldu. Metro çalışmaları başladığında yeni doğan çocuklar şimdi 8'inci sınıfa gidiyor. Lütfen biri yetkili biri gelsin bize bir açıklama yapsın" dedi.

'Tabela parası alınıyor'
Yolun kapalı olması nedeniyle esnafın para kazanamadığını ancak yetkililerin gelip kendilerinden düzenli olarak tabela parası adı altında para almayı eksik etmediğini vurgulayan esnaf, kiracı olan işletmecilerin sigorta prim borçlarını, vergilerini ve işyeri kiralarını ödeyemedikleri için bir bir dükkanlarını boşalttıklarını söyledi. İnönü Caddesi'ni çift taraflı olarak araç trafiğine kapatan esnaf daha sonra eylemine son vererek olaysız olarak dağıldı. 
Editör: TE Bilişim