Hemzemin geçitte servis minibüsüne çarptı Hemzemin geçitte servis minibüsüne çarptı
 Trafik ekiplerinin uygulama yaptığını zanneden motosiklet sürücüleri kendilerine ceza yazılacağı endişesi yaşadı. Ekiplerin çalışmayla ilgili bilgi vermesiyle, sürücüler kask dağıtımına ilgi gösterdi.
İlçede tescilli 39 bin 818 araç bulunduğunu, bunların 16 bin 547’sinin motosiklet olduğunu belirten Erdemli İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Dağı, “Yıl boyunca meydana gelen motosiklet kazalarında olay yerinde vefat eden 1 sürücümüz var. Kazadan sonra hastanede vefat eden ise 5 vatandaşımız var. Üzücü kazaların önüne geçmek için öncelikle bilgilendirmelerde bulunuyoruz, bugün buna ilaveten de kask dağıtımı gerçekleştiriyoruz” dedi.
Motosiklet sürücüleri için kaskın hayati önem taşıdığını anlatan Dağı, “Görevimiz sadece trafik kanunlarını uygulamak ve bununla ilgili cezai işlem yapmak değil, önleyici hizmet verip vatandaşların can güvenliğini de sağlamaktır. Bu çalışmamızı ileri ki günlerde de sürdüreceğiz” diye konuştu.
İlçe Trafik Tescil Şube Amiri Selçuk Yılmaz ise kask dağıtımı sırasında vatandaşlara trafik kuralları ve kask kullanımının önemine dair bilgiler verdi. Basın mensuplarına da birer kask hediye eden Yılmaz, muhabirlere kazasız belasız görev dileğinde bulundu.

İzmir Haberleri

Editör: TE Bilişim