Lokmalar Ballıkuyu’da paylaşıldı Lokmalar Ballıkuyu’da paylaşıldı
AK Parti Grup Başkanvekili Rıza Evcim, faaliyet raporuna ret oyu vereceklerini açıkladı. AK Parti Grubu'nun "İlçeye yatırım yapmadınız" şeklindeki eleştirilerine yanıt veren Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan ise, "Benim Kabe'm insandır. Yatırımı önce insana yaparım. Hizmet benim için ibadettir. Mükemmelin etrafında dolaşıyoruz" dedi. Rapor, oy çokluğu ile kabul edildi. 
Görev yaptığı 4 yıldaki yatırımlarını anlatan Başkan Tartan “Konak Belediyesi, halkçılık ve halka hizmet hedefi gütmüştür. Siyasi beklenti ya da önyargı içinde değiliz. Eşit, adaletli ve hakça hizmet sergiledik. Beni fiziki yatırım yapmamakla suçluyorsunuz. Kamu kurumları tabi ki yatırım yapmalı ama önce devlet yatırım yapmalı. Yaptığımız yatırımlar ortada. Benim bir felsefem var. Yatırımı önce insana yaparım. Benim Kabe’m insandır. Bazı yatırımlar müteahhitleri zengin etmek için yapılır. O yatırımlar bir gün insanların tepesine iner. Bizim insana yaptığımız yatırım, halka kültür, sanat, aydınlık olarak döner. Benim katkılarım sayesinde, kapısına kilit vurulduğu halde hizmete giren okul, yatırım değil mi? Yeşil alan dokusunu 5 kat artırmak yatırım değil mi? Bu kentin bakış açısı çok önemli. İlçenin planlarını tamamlamak da önemli bir yatırım. Ben gündelik işlerle uğraşmam. Her sorunu benim çözmemi istiyorsanız onun da zamanı gelir elbette” dedi.
“MÜKEMMELİN KIYISINDAYIZ”
AK Partililerin eleştirilerine yanıt veren Başkan Tartan “Küçümsediğiniz semt merkezlerinde baş örtülü ablalarımız da küçük kızlarımız da el ele kurslara gidiyor. Suç oranlarında neredeyse yüzde yüz azalma var. Sosyal terapinin en güzel örneğini yaşatıyoruz. Türkiye’de engelli yolunu bir tek biz yaptık. Esnaf sandalye koymuş ya da ufak bir kazı yapılmış, ne var bunda. Siz yapılmayanları eleştirin. Yapılanları neden eleştiriyorsunuz. 500 bin nüfusumuz var ama günde bir buçuk milyon insana hizmet ediyoruz. Hizmet benim için ibadettir. Mükemmelin kıyısından dolaşıyoruz. Biz dert yanmak, ağlamak, şikayet etmek için bu göreve gelmedik. Vatandaşım bana ‘İzmir’in gülen yüzü’ lakabını yakıştırıyorsa, ellerinden öperim. Cumhuriyet tarihinde İzmir adına yapılmayan en iyi yatırımları yapmanın onurunu yaşıyorum. Bu kenti müze kenti yaptım. Dün ‘çiçek- böcek’ diyenler, bugün taktir ediyor. Ben müze açmasam gezecek müze yok. Daha da açacağız” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim