REKLAM AJANSI

Nedir reklam ajansı… Herkesin yapabileceğini düşündüğü, ya da yaptığı işin herkes tarafından hak ettiği yere konumlandırılmadığı iş olan ajans. İşte size bu konudan detaylı bir şekilde bahsetmek istiyorum.

Reklam ajansı temel anlatım ilkesi ile bir firma ya da kuruluş aşamasından itibaren her türlü tasarım, baskılı ve görsel ürünlerini hazırlayan ve bu ürünleri gerekli reklam mecralarında yayınlayan kurumdur. Dolayısı ile bu kapsamlı hizmeti vermeyen birçok kurum bile bugün kendisini ajans olarak tanıtmaktadır.

REKLAM AJANSLARI NE İŞ YAPAR

Reklam sektörü çok uzun yıllardır bütün dünyaya hizmet etmesine rağmen yine de istediği değeri alamamıştır. Çünkü gerçek anlamda reklam ajansı ya da reklamcılık fikir üretmektir. Ancak her insanın kendi düşüncesini üstün saydığı dünyamızda reklam ajansı olarak fikir satmak, üretmek ve insanlara kabul ettirmek çok zordur.

Peki o zaman ne iş yapıyor bu reklam ajansları. Yukarıda belirtiğimiz gibi aslında soyut olan olayı bulup, derleyip, tasarlayıp, proje haline getiren, bu projeyi o kurum ya da kuruluş için özel kılan bir iştir. Bitti mi hayır. Bu projeyi hayata geçiren, baskılı, sözlü, görsel ve somut hale getirme işidir.

Bu iş bir marka oluşturmak, bir markanın değerini artırmak ya da bir markanın reklamını tasarlayarak ürünleri ile para kazanmasını sağlamaktır. Bütün bu çalışmalar için bazen en başından başlayarak marka oluşturulur. Bazen oluşan markanın piyasa değerini artırmak için kampanyalar ve araştırmalar hazırlanır. Bazen ise markanın ürünleri için reklamlar, tasarımlar, etkinlikler ve Pazar araştırmaları yapılır. Yani firmaları bir taraftan tasarım ve reklam çalışmaları ile güçlendirirken diğer yönden bu reklamların ve baskıların yapılmasında aracı kurum gibi çalışarak firmanın her türlü menfaatini sağlamakla görevlidir.

MAVİ YEŞİL AJANS

Mavi yeşil ajans olarak; Dijital reklam stratejileri ve tasarımlar ile yeni kurulacak yada kurumsallaşmak isteyen firmalara, çözüm odaklı danışmanlık hizmeti vererek gelirlerini artırmada yardımcı oluyoruz.

Mavi Yeşil Ajans İzmir reklam ajansı olarak bir marka oluşumundan markanın bütün reklam mecralarında en iyi şekilde temsil edilmesine kadar bütün süreçte aktif rol oynayan bir reklam ajansıdır. Dolayısı ile sizinle hangi durakta karşılaşırsa karşılaşsın sizi en başarılı bir şekilde son durağa götüren firmadır.

Mavi yeşil ajans bir firmanın temel ihtiyacı olan kurumsal kimlik tasarımından başlayarak bütün baskılı materyallerinin tasarım ve üretimine kadar olan süreçte çok özel bir tecrübeye sahiptir. Ayrıca kampanya için açık hava reklam mecra tasarım ve kiralama, reklam yayınları ve analizlerini hazırlamaktadır. Yine firmaların sosyal medya hesaplarının tasarlanması ve bu hesapların içerik tasarımı ile yönetilmesini sağlamaktadır. Yine sosyal medya hesaplarında kampanya ve reklam yönetimi yapmaktadır. Reklam ajansı İzmir olarak sosyal medya yayında Google reklamları da yönetmektedir.

Kampanya esnasında Google reklam planlaması ve reklam yönetimini hazırlamaktadır. Bu reklamların hedef kitlesine en iyi şekilde ulaşması sağlanmaktadır. Tasarımların gazete ve dergi reklamı olarak yayınlanması, Televizyon spot reklam tasarımı haline getirilmesi işlemleri yapılmaktadır.  Firmaların katılacağı etkinlikler, yurt içi ve yurt dışı fuarları tasarım ve hazırlıkları yapılmaktadır. Firma web sitesi tasarımı ve seo hizmeti ile markalaşma sürecini hızlıca tamamlamaya yardımcı olmaktadır.

NASIL ÇALIŞIRIZ

Mavi yeşil ajans öncelikle sektör gözetmeden, gerçekten reklam için bütçe ayıran ve hedefi olan her firma ile çalışmaktadır. Yani hangi sektörde faaliyet gösterirseniz gösterin işiniz ürün satmak, kampanya oluşturmak ve müşteriye ulaşmaktır. Önemli olan doğru analiz ve piyasa araştırması ile hedef kitlenize ulaşmaktır. Ulaşılan hedef kitlenize reklamınızın en iyi şekilde gösterilmesidir.

Bu açıdan sektörünüzle alakalı bilgiyi sizden ve piyasa araştırmasından elde ettiğimiz verilerle birleştirerek hareket ederiz. Beklentilerinizi, bu beklentiler için hazırladığınız bütçeyi görüşerek fiyat çalışması hazırlarız. Doğru bütçeyi doğru yönetmek için öncelikli beklentileriniz ve uzun vade planlarınızı inceleriz. Bu planlar doğrultusunda sunulan bütçeye göre reklam kampanyasını başlatırız.

Reklam Ajansı olarak planlı bir hedefi ve bütçesi olmayan firmalarla uzun soluklu ve geniş kampanyalar yapmayı tercih etmiyoruz. Çünkü bu süreç genellikle istenilen şekilde sonuçlanmıyor. Çünkü hedefi ve bütçesi olmadan her şeyi isteyen firma ilk etap da istekli olsa da süreçte sizi yalnız bırakıyor. O açıdan bütün detaylar başta konuşulur ve bu doğrultuda reklam sözleşmesi imzalanır.

PİYASA ARAŞTIRMASI

Mavi yeşil ajans reklam sözleşmesi imzaladığı firmanın kampanya detaylarına göre piyasa araştırması yapmaktadır. Ürün ya da markanın hedef kitlesi kimdir, kaç yaş arasıdır, nerde ikamet eder, nelerden etkilenir, alternatif ürünler nelerdir. Reklamını yaptığımız ürünü tanıyor mu, daha önceden benzerini kullandı mı, beğendi mi, alternatif arıyor mu gibi birçok soru için araştırma yapılmaktadır. Bütün bu sorunların cevabını netleştirdikten sonra ürünün pazara ya da piyasaya nasıl servis edileceği ile ilgili toplantılar ve planlamalar yapılır.

TASARIM

Hazır ürünler için reklam tasarımları, yeni ürünler içinse ambalaj ya da ürünün cinsine göre özel tasarımlar hazırlanmaktadır. Ürünün hedef kitlesine uygun, göze hitap eden, her mecrada dikkat çekici özel bir tasarım hazırlanmaktadır.  Yine baskılı ürünler için (broşür, katalog, kartvizit, vb.) yeni tasarımlar hazırlanmaktadır. Bu tasarımlar her mecranın etki alanı, hedef kitlesi ve büyüklüğüne göre detaylandırılır. Böylece kampanya her alanda çok etkili bir çalışma haline gelir. Firma ile yapılan değerlendirmeler de tasarımların amaçları ve etkileri paylaşılır. Böylece kampanya da amaçlanan ve yansıtılmak istenen ana fikir ortaya konur.

BASKI

Reklam ajansı baskı yapar mı sorusu geldi hemen aklınıza değil mi. Evet reklam ajansı baskı yapmaz. Baskı işini matbaalar, dijital firmalar yapar. Ancak tasarımı hazırlanan ürünlerin baskı kalitesini en iyi reklam ajansları kontrol eder. Dolayısı ile işleri baskıya reklam ajansı verir ve sorumluluk alarak takibini yapar. Bu her ürün için geçerlidir. Çünkü tasarım ve baskı tekniğini bilmeyen ajans firmaya büyük yük ve zarar verebilir.

SİZİ KAHVE İÇMEYE BEKLİYORUZ.

Mavi Yeşil Ajans’a; web sitelerimizden ister formla ister telefonla ulaşılabilir, dilerseniz İzmir Yenişehir Temsil Plaza’da bulunan Ajansımızı ziyaret ederek hem kahvenizi yudumlarken hem de destek ekibimizle tanışarak kraft çantalar hakkında bilgi alabilirsiniz.

Fahiş Fiyatlara Dur Demek İçin Restoran ve Kafeleri Boykot Edecekler Fahiş Fiyatlara Dur Demek İçin Restoran ve Kafeleri Boykot Edecekler

Mavi yeşil ajans ile değişime hazır olun…

Editör: Ersin USTA