Rize Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şubesi Komutanı Yarbay Hilmi Sandal, FETÖ Üyeliği Suçlaması İle Tutuklandı Rize Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şubesi Komutanı Yarbay Hilmi Sandal, FETÖ Üyeliği Suçlaması İle Tutuklandı

Rize Gazeteciler ve Muhabirler Derneği’nin Rize’de Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliği ile düzenleyeceği 'Sporda ahlak, başarı ve motivasyon' konulu panele konuşmacı olarak Milli Takımlar Teknik Direktörü Abdullah Avcı’nın yanında ünlü spor yorumcusu ve eski futbolcu Rıdvan Dilmen’de davet edilmişti. Rıdvan Dilmen'in davet edilmesi Trabzon’da bazı kesimler tarafından sert bir dile eleştirilirken çıkan haberler üzerine Dilmen ziyaretini iptal etme kararı aldı.

Rize Gazeteciler ve Muhabirler Derneği tarafından yapılan açıklamada, "Rize'de Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenleyeceğimiz ‘Sporda ahlak, başarı ve motivasyon’ konulu panele A Milli Takım Teknik direktörü Abdullah Avcı ile eski milli futbolcu Rıdvan Dilmen'i davet ettik. Ancak panelin kamuoyuna duyurulmasının ardından Trabzon'da basın meslek ilke ve ahlakından yoksun bazı sözde gazeteciler milli takım formasını yıllarca başarıyla giymiş Rıdvan Dilmen'in panele davet edilmesine provokatif haberlerle tepki gösterdi. Kamuoyunu farklı yönlendirerek Trabzon ile Rize kardeşliğine gölge düşürmeye çalışan ve Trabzonlu dahi olmayan bir kişi ile ona destek veren sözde İnternet haberciliği yapan kişiler provotatif yayınları ile ortamı germeye çalıştı. Rize'de yapılacak bir panele kimin davet edileceğine karar verecek olan Rize kamuoyudur. Rize kamuoyunda bu yönde taktir hakkını kullanmıştır. Buna herkesin saygı duyması gerekmektedir.

Kaldı ki Rize'de yapılacak bir panel için Trabzon'da sözde habercilik yapan bir gazeteye soracak değiliz. Gelinen noktada provokatif yayınlar yaparak ortamı geren bazı sözde gazete ve internet habercilerinden daha ahlaklı, onurlu ve sağduyulu davranan Rıdvan Dilmen ‘iki il arasındaki dostluğa gölge düşürmeme adına’ panele katılamayacağını ancak ileri ki bir tarihte Rize'ye gelerek gazetecilerle buluşacağını belirtmiştir. Sayın Dilmen'e bu sağduyulu yaklaşımından dolayı teşekkür ederiz. Kamuoyunu da Trabzonlu dahi olmayan kişinin Trabzon ve Rize kardeşliğine nifak tohumları ekmeye çalışan kişilere karşı dikkatli olmaya çağırıyoruz" ifadeleri kullanıldı.


Rize Haberleri


Editör: TE Bilişim