Kızı Kaçırılan Baba Dehşet Saçtı Kızı Kaçırılan Baba Dehşet Saçtı
 Rize’nin Ardeşen ilçesinde ağaçtan düşerek ağır yaralanan ve beyin ölümü gerçekleşen şahsın organları ailesi tarafından bağışlandı.
İlçenin Bahar Mahallesinde karayemiş ağacına çıkan Kemal Metin Tekin (55), meyve topladığı sırada dengesini kaybederek yaklaşık dört metre yükseklikten düşerek ağır yaralandı. Olay yerine çağırılan ambulansla Kaçkar Devlet Hastanesine kaldırılan Tekin, buradaki ilk müdahalenin ardından Rize Eğitim ve Araştırma Merkezi'ne sevk edildi. Tekin'in yapılan tüm müdahalelere rağmen beyin ölümü gerçekleşti. Ailesi gelen talep üzerine şahsın organlarının bağışlanmasını kabul ederken, harekete geçen Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç Dr. Hasan Türüt ile Hastane Organ Nakli Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Şahin Bozok başkanlığındaki heyet, Türkiye'de organ nakli ihtiyacı olan hastaların bulunduğu hastanelerle temasa geçti. Ankara Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde kalp nakli bekleyen 17 yaşındaki bir genç ile Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde karaciğer ve böbrek nakli bekleyen iki hasta tespit edildi. Ankara ve Erzurum'dan Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans uçaklarla yola çıkan iki heyet Trabzon'a oradan da ambulans uçakla Rize'ye ulaştı. Ameliyata giren heyet Tekin'in kalp, karaciğer ve böbreğini aldı.
Ameliyattan çıkan ekip organları bekleyen ambulansa yetiştirdi. Tekin'in organları ambulansa konulurken eşi Neslihan Tekin de gözyaşları içinde ambulansı el sallayarak uğurladı. Neslihan Tekin organ nakli konusundaki duyarlılığından dolayı kendisine teşekkür eden Başhekim Doç Dr. Türüt ile Yrd. Doç. Dr. Şahin Bozok'a, eşinin kalbinin 17 yaşında bir gence nakledilecek olmasının en büyük tesellisi olduğunu çünkü hiç çocukları olmadığını söyledi. Ambulans helikopterle Trabzon'a götürülen Tekin'in organları, buradan ambulans uçakla Ankara ve Erzurum'a gönderildi.
Kalp nakli bekleyen 17 yaşındaki hastanın durumunun dramatik olduğunu kalp yetmezliği şikayeti olduğunu ve belki de bir haftalık ömrü kaldığını söyleyen Başhekim Doç Dr. Hasan Türüt, hasta yakınlarını organ nakli konusunda duyarlı olmaya çağırdı.

İzmir Haber

Editör: TE Bilişim