Yangından 3 Çocuğunu Kurtardı Ama... Yangından 3 Çocuğunu Kurtardı Ama...
 PTT 1. Lig’de önceki gün Manisaspor’un mağlup olmasıyla Spor Toto Süper Lig’e çıkmayı garantileyen, lider Kayseri Erciyes’in kaybetmesiyle de zirveyi ele geçiren Çaykur Rizespor’da büyük sevinç yaşandı.

Devre arasında göreve gelen Mustafa Denizli ise 8 teknik direktörün yapamadığını yaptı. Sezona Engin Korukır ile başlayan Rizespor’da alınan kötü sonuçların ardından devre arasında göreve 9. teknik adam olarak Denizli getirildi. İlk yarıyı 5. sırada tamamlayan yeşil-mavililer, Denizli yönetiminde ikinci yarıya hızlı başladı.
Mustafa Denizli’nin takımın başında sahaya çıktığı 15 haftada Rizespor, 10 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 mağlubiyet aldı, 32 puan topladı, ligin bitimine 2 hafta kala da Erciyesspor’un 2 puan önünde Süper Lig’e yükseldi.




Bu başarıda katkısı olan herkese teşekkür eden tecrübeli çalıştırıcı, “Sportif başarıların yanında sporcularımızın centilmenliğiyle de Türkiye’ye örnek olduk. Ligin ikinci yarısında sadece bir futbolcumuz ceza aldı. Bu, Çaykur Rizespor adına önemli bir gelişmeydi” diye konuştu.
Göreve geldiklerinde kendilerine bazı hedefler belirlediklerini kaydeden Denizli, “Süper Lig’e yükselerek ilk hedefimize ulaştık. Ligin sonunda diğer değerlendirmelerimizi yapacağız. Her başarı yeni bir zorluğun başlangıcıdır. Bu başarılar yaşanır ve biter. Ardından neler yapacağımızı planlama aşamasına geleceğiz” ifadelerini kullandı.

Başbakan’dan kutlama

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Spor Toto Süper Lig’e yükselmeyi garantileyen Çaykur Rizespor ve Kayseri Erciyesspor kulüp başkanlarına kutlama mesajı gönderdi. Başbakanlık Basın Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamada, Erdoğan’ın PTT 1. Lig’de ilk iki sırayı garantileyerek, Süper Lig’e yükselen Çaykur Rize Kulüp Başkanı Metin Kalkavan ile Erciyes Kulüp Başkanı Ziya Eren’e kutlama mesajı gönderdiği kaydedildi.

‘Denizli’yle devam’
Çaykur Rizespor Kulüp Başkanı Metin Kalkavan ise hedefledikleri yer olan Süper Lig’e 5 yılın sonunda çıktıklarını belirterek geçen sürede kurumsallaşma adına çok emek verdiklerini söyledi. Türkiye’de özellikle Anadolu kulüpleri için uygulanacak bir model oluşturduklarını ifade eden Başkan Kalkavan, “Çok keyifli işler yaptık ama çok zorluklar çektik. Geçen yıl son maçta Süper Lig şansını kaçırmıştık. Ama hedefimizden kopmadık ve bu yıl başardık. Bu başarı Rizelilere hayırlı olsun” dedi.
Elde edilen başarıda Mustafa Denizli’nin büyük payı olduğunu ifade eden Başkan Kalkavan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kendisi çok farklı bir hoca. Mustafa Denizli ile 1.5 yıllık anlaşmamız var. Önümüzdeki yıl da hepbirlikte olacağız. Birkaç hafta sonra yeni projelerini duyacaksınız. Mustafa Denizli varsa büyük hedefler vardır. Onun için bu seferki hedeflerimiz farklı.”


Editör: TE Bilişim