Bayraklı Belediyesinden amatör spor kulüplerine destek Bayraklı Belediyesinden amatör spor kulüplerine destek
 İlçenin çeşitli semtlerindeki 11 fırına yapılan ani baskınlarda, hijyenik şartlara uygunluk ve işletme sorumluluğunu yerine getirme unsurları arandı. Denetlemeler neticesinde 2 fırına ruhsatı olmamasından dolayı 1 hafta süre tanınırken, 7 fırına da eksikliklerin giderilmesi için ihtar verilerek cezai işlem uygulandı.
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ile zabıta ekipleri ilçenin değişik semtlerindeki fırınlara saat 04.00'dan itibaren baskınlar düzenledi. Bir doktor ve bir gıda yüksek mühendisinin de hazır bulunduğu denetlemelerde ruhsat, işletme ortamları, sağlık, hijyen, gramaj kontrolleri yapıldı. Zabıta ekipleri 11 fırında yapılan denetlemelerde uygunsuz buldukları şartlar nedeniyle 7 iş yeri sahibine cezai işlem uyguladı. 2 fırına ise ihtar verilerek, ruhsatsız olduğu gerekçesiyle 1 hafta süre tanındı. Ayrıca sağlığa uygunluk açısından önem arz eden portör muayene kartları da incelendi.



“DENETİMLER ARTACAK”
Sabahın erken saatlerinde fırınları tek tek gezerek, halk sağlığı açısından büyük önem taşıyan ekmek üretim yerlerini inceleyen ve çalışanlara çiçek veren Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, bazı fırınlarda temizlik ve hijyen konusunda duyarlı olunmadığını tespit ettiklerini ifade etti. Karabağ, " Bir kaç kötü fırınla karşılaştık 2 ruhsatsız yeri kapatacağız. Hijyen kurallarına uygun yerler olduğu gibi kurallara uymayanlar da var. Oralarla ilgili de işlem yapılacak. Gerekli uyarılarımızı yaptık. Ekmek üretim yerlerinin belli kriterleri var. Denetimleri sıklaştıracağız, arkadaşlardan duyarlı olmalarını isteyeceğiz. Özellikle eldiven, bone kullanmaları, tuvaletlerin, tavanların, fayans aralarının daha temiz olması gerektiği konularında uyarılarda bulunduk, ihtarlar verdik. Un depolama alanlarının sağlıklı olmadığını belirledik. Halkın sağlığı için elimizden geleni yapacağız. Bu tür rutin kontrolleri periyodik denetlemeler çerçevesinde sürdüreceğiz" diye konuştu. Başkan Karabağ, halkın sağlığıyla oynayanlara kesinlikle izin verilmeyeceğini de sözlerine ekledi.



2 RUHSATSIZ FIRINA SÜRE TANINDI
Belediye zabıta yetkilileri, denetimde bulunulan 11 fırından 7'sine gerekli eksikliklerin giderilmesi için ihtar vererek, 1608 sayılı kanun gereği 182 lira cezai işlem uyguladı. 2 ruhsatsız fırına ruhsat almaları için 1 hafta süre tanınırken, 3 fırın ile ilgili de Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne teknik konularda rapor hazırlandı.

Editör: TE Bilişim