Hemzemin geçitte servis minibüsüne çarptı Hemzemin geçitte servis minibüsüne çarptı
Yüzükutlu Kurnaz (79), yaklaşık 6 yıl önce rahatsızlandığında, safra kesesinde kum olduğu belirlendi. Doktorlar yaşlı kadına, “Bunlar ileride taşa dönüşebilir” dedi. Bundan 15 gün kadar önce yaşlı kadın, karın ağrısı, kusma, mide bulantısı ve iştahsızlık yaşayınca bir hastaneye gitti. Aynı zamanda tansiyon hastası olan kadın, burada farklı polikliniklerden sonuç alamayınca Tarsus'taki özel bir hastaneye başvurdu. Genel cerrahi polikliniğinde yapılan tetkiklerde, Yüzükutlu Kurnaz’ın safra kesesinde taş olduğu belirlendi ve ameliyata karar verildi.
Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Ali Sun ve ekibi, laparoskopik (kapalı yöntem) ameliyatla safra kesesinden bini aşkın taş çıkardı. Yaşlı kadın ameliyatla sağlığına kavuştuktan kısa süre sonra, taburcu edildi. Kurnaz, “Kendimi çok iyi hissediyorum, hafifledim” dedi.
Op. Dr. Mehmet Ali Sun ise, “Binden fazla taş vardı, hepsini temizledik. Hastamızı sağlıklı bir şekilde taburcu ettik” diye konuştu. Op. Dr. Sun, safra kesesi taşlarının, kolesterol ve bilirubin orantısının bozulmasından dolayı oluştuğunu, düzensiz beslenen, aşırı kilolu, sarışın ve doğum yapmış kadınlarda daha fazla görüldüğünü belirtti.

Editör: TE Bilişim