Kalp Sağlığı Hakkında Doğru Sanılan 7 Hatalı Bilgi Kalp Sağlığı Hakkında Doğru Sanılan 7 Hatalı Bilgi
Ağız kokusu olan insanların çoğu bunu bilmiyor olabilir. Ancak ağız kokusu büyük bir sorun Bu sorunu çözmek artık kolaylaşıyor.

Çevremizdeki birçok insanda ağız kokusunun büyük bir sorun olarak karşılarına çıktığını biliyoruz.. İnsandaki ağız kokusunun yüzde doksan nedeninin diş ve dişeti hastalıklarından kaynaklandığına dikkat çeken Sözmen, kokunun önlenmesi için düzenli diş fırçalamanın ve diş ipi kullanmanın öneminden bahsediyor. Çünkü ağız kokusunun en temel sebebi diş aralarında kalan gıda artıkları. Bunun yanında ağızda kokuya sebep olan, çürük, problemli dolgu, dişeti çekilmesi ve diş taşı sorunu bulunuyorsa mutlaka bir diş hekimine gitmeniz tavsiye ediliyor. Çünkü dişlerinizi düzenli fırçalasanız da bunların tedavisi diş hekimi koltuğundan geçiyor.

En önemli koku giderici her zaman ağzımızı temiz ttumak ve dişlerimizi bolca fırçalamaktan geçiyor. 

Ağız sipreyi kullanmak bu sorunu çözsede toplumda antipati çekmemek için bu yol pek tercih edilmiyor. Bunu yerine lokantalarda karanfil bulunduruluyor. Karanfil kokuyu önlemede birinci durumda.

Bunun yanında Tarçın çubuğu ısırmakta ağız kokusuna iyi geliyor. Maydonozda ağız kokusu için ve ağızdaki bakteriler için birebir etki yapmaktadır. 


 
Editör: TE Bilişim