Sigara Kullananlar Dikkat!  Tüm Dişlerinizi Kaybedebilirsiniz! Sigara Kullananlar Dikkat! Tüm Dişlerinizi Kaybedebilirsiniz!
Op. Dr. Ali Öner Erdoğdu, kadınlarda ilk 20 yıl üreme verimliliğinin yüksek olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Ancak 35 yaşından sonraki dönemde bu verimlilik azalmaya başlar. Çocuğu olmayan her çift paniğe kapılmamalı.

Eğer, eşler bir yıl boyunca düzenli ilişkiye rağmen çocuk sahibi olamıyorlarsa mutlaka bir uzmana görünmelidir. Bebek sahibi olamayan çiftlerin tedavisine başlanmadan önce sorunlarının ne olduğunu doğru belirlemek önem taşır. Çiftlere yapılan gerekli kontroller sonrası uygun tedaviye başlanmalıdır” dedi.

Tedavi yöntemlerinin sürekli geliştiğini anlatan Op. Dr. Ali Öner Erdoğdu, açıklamasını şöyle sürdürdü; "Bunlardan birisi olan mikroakışkan çip teknolojisi Amerika'da Harvard Üniversitesinde Türk bilim adamı tarafından bulunan yeni bir teknoloji spermler, kadın genital sisteminin doğal ortamını fizyolojik olarak taklit ederek hazırlanan çiplerde yüzdürülerek seçilmekte ve bu spermlerle yapılan mikroenjeksyonlardaki sonuçlar tekniğin yeni olmasına rağmen yüz güldürmekte, henüz yeterli bilimsel çalışma yapılmamış olmasına rağmen gerek tüp bebek gerek (aşılama) için sperm hazırlamada kullanılan bu yöntem alışılmış metodların yerine geçecek gibi görünüyor. Ben yakın zamanda kullanıma giren umut vaad eden uygulamayı uygun vakalar da kullanmaktayım.”
Editör: TE Bilişim