Kilo Verme Süreçleri Yaşam Tarzına Uygun Olmalı Kilo Verme Süreçleri Yaşam Tarzına Uygun Olmalı

 
Eylül 2021 - Roche (SIX: RO, ROG; OTCQX: RHHBY), TIB Molbiol Grubu'nun satın alım sürecinin başarıyla ilerlediğini duyurdu. Satın alımın 2021'in dördüncü çeyreğinde gerçekleşmesi bekleniyor.
 
TIB Molbiol Group'un satın alınması, Roche'un SARS-CoV-2 varyantlarının tanımlanması gibi bulaşıcı hastalıklar alanındaki mevcut moleküler tanı çözümleri portföyünü daha da geliştirecek. TIB Molbiol'ün 45'in üzerinde CE-IVD testinden ve 100'den fazla araştırma kullanım testinden oluşan kapsamlı bir portföyü bulunuyor.
  
İki şirket SARS, şarbon, kuş gribi virüsü H5N1, MERS, yeni grip virüsü H1N1, Ebola virüsü, Zika virüsü ve son olarak SARS-CoV-2 virüsü ve çeşitleri gibi biyolojik tehditler de dahil olmak üzere kritik sağlık ihtiyaçlarına hızla çözüm üretmek için 20 yılı aşkın bir süredir işbirliği yapıyor.
 
Roche Diagnostics CEO'su Thomas Schinecker konu hakkında şu açıklamada bulundu: “Bu satın alma, mevcut patojenlere yönelik test portföyümüzü genişletmemizi ve yeni ortaya çıkan patojenlere ve potansiyel sağlık tehditlerine karşı daha iyi çözümler geliştirmemizi sağlayacak. İşbirliğimiz kapsamındaki büyük bir başarı da yeni koronavirüsün ilk kez dizilenmesinden yalnızca birkaç gün sonra, Ocak 2020'de kullanıma sunduğumuz, yalnızca araştırma amaçlı kullanılan ilk SARS-CoV-2 tanı testiydi. Birlikte, sağlık alanındaki maliyetleri azaltan yenilikçi tanı çözümleriyle hasta sonuçlarını daha da iyileştirebiliriz.”
 
TIB Molbiol CEO'su ve kurucusu Olfert Landt, “Roche Grubu'na katıldığımız için çok mutluyuz. Yirmi yıldır işbirliği yapıyoruz ve moleküler tanı sektöründeki yeniliklere birlikte öncülük ediyoruz. Roche Diagnostik'in güçlü ağına katkıda bulunmayı sabırsızlıkla bekliyoruz” dedi.
 
TIB Molbiol hakkında
TIB Molbiol, 30 yılı aşkın süredir küresel pazar araştırması ve tıbbi tanı reaktifleri sağlayan bir biyoteknoloji şirketidir. Özel oligonükleotitlerin üreticisi olarak şirket, moleküler tanının geliştirilmesine yönelik ortaklıklar kurarak, özellikle kalıtsal genetik ve somatik mutasyon testleri, hematoloji ve transplantasyon tıbbı için kantitatif testler olmak üzere geniş bir tanı testleri portföyü oluşturmuştur. Testlerin çoğu bulaşıcı hastalıkları test etmek için kullanılmaktadır. Yeni ortaya çıkan patojenler de dahil olmak üzere testleri birleştirerek semptomatik panellerin oluşturulmasını sağlayan modüler kitleri de mevcuttur. İnsan genotiplemesi yapan müşterileri desteklemek için TIB Molbiol, SNP analizi için testler sağlamaktadır. TIB Molbiol'ün merkezi Berlin'de (Almanya) olup Avustralya, Kolombiya, İtalya, İspanya ve ABD'de yerel temsilcilikleri bulunmaktadır.

Roche hakkında
 
İnsanların yaşamlarını iyileştiren bilimsel ilerlemelere odaklanan Roche, ilaç ve tanı araçları alanında öncü global şirketler arasında yer almaktadır.  Her hastaya doğru tedaviyi en doğru şekilde verme stratejisi, İlaç ve Diagnostik'in gücünü aynı çatı altında toplayan Roche'u, kişiselleştirilmiş sağlık hizmetleri alanında lider haline getirmiştir. 
 
Roche; onkoloji, immünoloji, bulaşıcı hastalıklar, oftalmoloji ve nöroloji konularında tam anlamıyla farklılaşmış ilaçlara sahip, dünyanın en büyük biyoteknoloji şirketidir. Roche ayrıca in vitro diagnostik ve doku bazlı kanser tanısında da dünya lideri olup, diyabet yönetiminde öncüdür.
 
1896 yılında kurulan Roche, hastalıkları önlemenin, tanı ve tedavi etmenin ve topluma sürdürülebilir bir katkıda bulunmanın daha iyi yollarını bulmak amacıyla çalışmalarına devam etmektedir.  Şirket ayrıca, ilgili tüm paydaşlarla birlikte çalışarak hastaların tıbbi yeniliklere erişimini artırmayı da amaçlamaktadır. Roche tarafından geliştirilen ve aralarında yaşam kurtaran antibiyotiklerin, antimalaryallerin ve kanser ilaçlarının da yer aldığı 30'dan fazla ilaç, Dünya Sağlık Örgütü'nün Model Temel İlaç Listesi'nde yer almaktadır. Roche, Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi'nde (DJSI) 12 yıl arka arkaya İlaç Endüstrisinde en sürdürülebilir şirketlerden biri olarak seçilmiştir.
 
Merkezi İsviçre'nin Basel kentinde bulunan Roche Grubu, 2020 yılı itibariyle 100'ün üzerinde ülkede 100 binden fazla çalışanıyla faaliyet göstermektedir. 2020 yılında Ar-Ge çalışmalarına 12.2 milyar İsviçre Frangı yatırım yapan Roche'un toplam satışı 58.3 milyar İsviçre Frangı olarak gerçekleşmiştir. Roche Grubu Amerika'da bulunan Genentech'in tamamına, Japonya'da bulunan Chugai Pharmaceutical şirketinin de çoğunluk hissesine sahiptir.  Ayrıntılı bilgi için www.roche.com adresini ziyaret ediniz.

Editör: TE Bilişim