Mutfağınızdaki Gizli Hazine: Kırmızı Mercimek Mutfağınızdaki Gizli Hazine: Kırmızı Mercimek
SGK Adana İl Müdürlüğü ile Güney İlleri Özel Sağlık Kuruluşları Derneği (GÜSİDER) tarafından bölge sağlık hizmet sunucularına yönelik düzenlenen panelde konuşan SGK GSS Genel Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Ufuk Akdıkan, daire olarak çıkartmış oldukları mevzuatların ne derecede anlaşılır, ne derecede sıkıntılar oluşturduğunu yerinde öğrenmeye çalıştıklarını, bu kapsamda da söz konusu oturumları organize ettiklerini söyledi. Akdıkan, "Sorun ve sıkıntıları yerinde görebilmek bizim için çok
önemli. Bu nedenle de ekibimle birlikte sağlık alanında faaliyet gösteren işletmelerin yanı sıra sağlık hizmet sunucularıyla da bir araya geliyoruz. Ne sağlık hizmet sunucularını ne de kamu kuruluşlarını SGK'dan ayrı bir yapı olarak görmüyoruz. Biz, görev olarak sağlığın finansmanını sağlamakla görevlendirilmişiz. Hedefimiz; sağlıkta tasarruf etmek değil, sağlık harcamaları noktasında bize ayrılan kaynağı, vatandaşın en iyi hizmet alabileceği şekilde dağıtmak" dedi.

"ÖZEL SAĞLIK HİZMET SUNUCULARI KAMUDA 'KALİTE YARIŞI' BAŞLATTI"
Bunları optimum düzeyde ne kadar iyi yerine getirebilirlerse kurum olarak o kadar başarılı olacaklarının bilinciyle hareket ettiklerini dile getiren Akdıkan, bu konuda özel sektörün güçlü olması, sağlık alanındaki yatırımların artarak devam etmesinin de önemli olduğunun altını çizdi. Akdıkan, "Eğer kamu, sağlık alanında çok iyi bir hizmet sunmuş olsaydı vatandaşlarımızın önemli bir bölümü özel sağlık hizmet sunucusuna gitmeye gerek duymayacaktı. Bu noktada özel sağlık hizmet sunucuları, kamuda bir
'kalite yarışı'nı başlattı aslında. Bu durumun doğal bir sonucu olarak özel sektörde olduğu gibi kamuda da bir kalite artışı yaşandı" diye konuştu.
Yaşanan kalite artışında özel sağlık hizmet sunucularının önemli bir payı olduğunu belirten Akdıkan, SGK olarak kendilerinin de finansmanı sağlayan bir kurum olarak bu duruma önemli katkılar sunduklarını söyledi.
GÜSİDER Yönetim Kurulu Başkanı Halit Atik de, Türkiye'deki özel sağlık hizmeti giderinin 2002 yılında 10 milyar TL iken, bu rakamın 2012 yılı sonunda 45 milyar TL'ye ulaşmasının beklendiğini anlattı. Atik, geride kalan 2011 yılında Türkiye genelinde özel sağlık kuruluşlarında 6.4 milyar TL ödendiği bilgisini vererek, özel sağlık hizmet alanında yaşanan sorun ve sıkıntıları dile getirdi.
Editör: TE Bilişim