İşte sağlıklı saçlar için özel ipuçları;

Seçim Rekabeti Dijital Pazarlamaya Yansıdı: Son 30 Günde 500 Milyon TL Seçim Rekabeti Dijital Pazarlamaya Yansıdı: Son 30 Günde 500 Milyon TL
  • Saçları uçlarından düzenli olarak kestirmek, sağlıklı saçlara ulaşmanın bir numaralı kuralı. Çünkü saç uçları ne kadar kuru ve kırıksa, uzaması o kadar yavaşlıyor.
  • Saçlarınız da biraz dinlenmeye ihtiyaç duyar. En azından hafta sonları saçları fönden uzak tutmamız ve havluyla nemini aldıktan sonra kendi kendine kurumaya bırakmamızı söylüyor. Şekillendirici maddelerden kaçınmak da ayrıca mühim.
  • Saçlarınızı düz kullanmak niyetindeyseniz, bunu en az hasarla yapmanın bir yolu var: Saç düzleştiricinin ısısını en üst seviyede değil de, olabildiğince düşük ısıda kullanmak. Saçınıza haftada bir kereden fazla fön çektirmeyin.
  • Saçlarınız sürekli kepekleniyor ve kullandığınız şampuanlara rağmen saç deriniz pul pul dökülmeye devam ediyorsa, mutlaka bir doktora danışın. Sağlıksız saç derisinden sağlıklı saçlar çıkmaz.
  • Siz ne yerseniz, saçınız da ondan besleniyor. Protein, saçın yapı taşı çünkü saçlar da keratin proteininden oluşuyor. Oysa ki vücut, aldığı proteini en önce kalp gibi hayati organlara taşıyor. Yani protein alımınız yeterli değilse saçlarınız bundan pek de faydalanamıyor. İhtiyacınız olan bir diğer besin maddesi ise demir. Kadınlardaki saç dökülmelerinin önemli bir kısmı da demir eksikliğinden kaynaklanıyor.
  • Saçları korumak için çeşit çeşit bakım kremi var. Ancak saçları korumanın bir yolu da bu ürünleri doğru zamanda kullanmaktan geçiyor. Havaların kuruduğu kış aylarında saçlara nemlendirici ürünler kullanmak gerekirken, yaz aylarında saça ağır gelebilecek ürünlerden kaçınmak gerekiyor.
Editör: Ersin USTA