Sıcak Havaların Cep Yakmaması İçin 8 Öneri Sıcak Havaların Cep Yakmaması İçin 8 Öneri
  Ramazan Bayramı’na kısa bir zaman kala çarşı ve alışveriş merkezlerinde bayram hareketliliği başlarken, bayramlarda sıkça tüketilen kolonyalar da renk renk ambalajları ile raflardaki yerlerini almaya başladı. Bayram alışverişlerinin gözdesi konumundaki kozmetik ürünleri ve kolonya seçimi konusunda tüketicilerin son derece dikkatli olması gerektiğini belirten MÜSİAD Bursa Şubesi Kimya Sektör Kurulu Başkanı İlker Duran, bu ürünlerde yapılacak yanlış tercihlerin insan sağlığına ciddi zararlar verebileceğini söyledi. Özellikle arife günlerinde yaşanan alışveriş trafiğinin bazı kesimlerce fırsat bilindiğine dikkat çeken Duran, vatandaşları işporta tezgahlarında satılan kolonyaları almamaları uyarısında bulundu. Kolonya ve diğer ikramlık kozmetik ürünleri satın alırken vatandaşların bilinen markaları ve sürekli alışveriş ettikleri güvenilir merkezleri tercih etmeleri gerektiğini vurgulayan Duran, “Özellikle bayramların yaklaştığı günleri fırsat bilip, piyasaya kalitesiz ürünleri süren bayram fırsatçılarına vatandaşlarımız dikkat etmelidir. Uygun fiyatlarından dolayı cazip gibi görünen bu ürünler insan sağlığını ciddi anlamda etkileyebiliyor” dedi.
KÖRLÜK, HATTA ÖLÜMLE SONUÇLANABİLİR’
Ülkemizde bayram günlerinde ikramlık olarak en fazla limon kolonyasının tercih edildiğini ifade eden Duran, ideal olan limon kolonyasının seçiminde vatandaşların kolonyanın berraklığına, rengine ve içinde tortu olup olmadığına dikkat etmesi gerektiğinin altını çizdi. Ürün etiketinde üretim yeri, izni ve tarihinin bulunması gerektiğini hatırlatan Duran, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bilinen tabiriyle merdiven altında üretilip piyasaya sürülen bazı kolonya çeşitlerinde olması gerektiği gibi etil alkol yerine metil alkol kullanılıyor. İnsan sağlığına son derece zararlı olan metil alkol ise körlükten ölüme kadar birçok istenmeyen sonuç doğurabiliyor. Bayramların bu vazgeçilmez geleneğinin üzücü sonuçlara sebep olmaması için vatandaşlarımız kolonya seçiminde dikkatli olmalılar.”

İzmir haber

Editör: TE Bilişim