Van'da deprem Van'da deprem
 Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu, ‘K’ Türü Yetki Belgeleri’nde 2008-2009 ve 2010 yıllarında yapılan yolsuzluk ve usulsüzlüklerin peşini bırakmadıklarını, oda avukatı ile birlikte Van Cumhuriyet Başsavcısı Osman Nuri Güler’i makamında ziyaret ettiklerini açıkladı. 
Nadiroğlu, onlarca kişiyi mağdur edenlerin bir an önce tespit edilerek adalet önüne çıkarılması için büyük bir çaba gösterdiklerini belirtti. Bu amaçla oda avukatı Kadir Çilingir ile birlikte Van Cumhuriyet Başsavcısı Osman Nuri Güler’i makamında ziyaret ettiklerini anlatan Mirza Nadiroğlu “K türü yetki belgelerinde yapılan yolsuzluk ve usulsüzlük olayı ile ilgili, odamıza yapılan bir ihbar üzerine yönetim kurulumuz idari soruşturma başlatmıştır. Yönetim kurulumuzun girişimleri neticesinde yapılan teftişin akabinde isminin karıştığı sabit bulunan ve oda yönetimince hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulan zanlı A. K.'nin bir an önce yakalanarak yargı önüne çıkarılmasını Cumhuriyet Başsavcısı Osman Nuri Güler’den istedik. Zanlının yakalanması halinde olayın arkasında başka kişilerin olup olmadığı da ortaya çıkacaktır. Mağdur olan kişilerin mağduriyetlerinin giderilmesi için yargı sürecinin hızlandırılması gerekmektedir. İlimizin ekonomisine büyük ivme kazandıran taşıma sektöründeki bu konudan muzdarip olan firmaların haklarının yargı önünde de korunması gerekir. 2009 Yılında bu tarz duyumların alınmış olmasına rağmen herhangi bir idari takibin yapılmamış, bu konunun muhatabı olan Denizcilik Haberleşme ve Ulaştırma Bakanlığı’ndan teftiş istenmemiş olması, durumun bu noktaya gelmesini sağlamış ve vahameti arttırmıştır” dedi.
Nadiroğlu, Van Cumhuriyet Başsavcısı Osman Nuri Güler’in, konunun takipçisi olacağını ve en kısa zamanda bunun gereğinin yapılacağını söylediğini aktardı.

İzmir Haber

Editör: TE Bilişim