Emniyet Teştilatı’nın kuruluşunun 168. Yıl dönümü Emniyet Teştilatı’nın kuruluşunun 168. Yıl dönümü
Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanıklar İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesinden Prof. Dr. Ö.Ç. ile özel bir hastanenin eski başhekimi Doç. Dr. Ş.H, avukatlarıyla hazır bulundu. 
Tanık dinlemelerinin yapıldığı duruşmada ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, iddianamede tanık olarak geçen, Malatya’da özel bir tüp bebek merkezinin sahibi F.E’nin bir sonraki celse mahkemeye polis zoruyla getirilmesine karar verdi.

Banka hesaplarındaki paralara ilişkin savunmaları için tutuklu sanıklar ve avukatlarına bir sonraki celseye kadar süre verilmesini kararlaştıran mahkeme, mevcut delil durumu ve kuvvetli suç şüphesi nedeniyle sanıkların tutukluluk hallerinin devamına hükmetti. 

Duruşma 15 Temmuz’a ertelendi. Malatya’da, "yasal sınırı aşan hamilelikleri sahte raporlarla sonlandırdıkları, rüşvet aldıkları, rüşvete aracılık ettikleri" iddialarıyla gözaltına alınan Prof. Dr. Ö.Ç, Doç. Dr. Ş.H. ve özel hastanenin iki çalışanı, 3 Ocak’ta tutuklanmıştı. 12 sanık hakkında hazırlanan iddianamenin Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesince 10 Nisan 2013 tarihinde kabul edilmesinin ardından görülen ilk duruşmada, özel hastane çalışanı iki kişi tahliye edilmişti.

Editör: TE Bilişim