Mardin'de korkunç cinayet Mardin'de korkunç cinayet
16 Şubat günü evinde yapılan aramada 3 adet saatli bomba bulunan Nusaybin Belediye Başkan Yardımcısı Saliha Cabadak ve ağabeyi Derviş Cabadak gözaltına alınmıştı. Mahkemeye çıkarıldıktan sonra Derviş Cabadak tutuklanmış, Başkan Yardımcısı Cabadak ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.
Yargılamayı kabul eden Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi, 'örgüte silah sağlamak' suçlamasıyla Başkan Yardımcısı Cabadak'ın tutuklanmasını istedi. Sabah saatlerinde Belediye Başkanlığı'na giden Cabadak, Nusaybin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Nusaybin adliyesine getirilen Cabadak, yüzüne tutuklama kararının okunmasıyla tutuklanarak Mardin Cezaevi'ne gönderildi.
Başkan Yardımcısı Cabadak'ın tutuklamasından sonra Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan adliye önünde bir açıklama yaptı. Belediye Başkanı Ayşe Gökkan, tutuklamayı ve Ahmet Türk'e yapılan saldırıyı kınadı. Gökkan, "4 gün 4 gece arkadaşımız bombacı olarak Türkiye'ye tanıtıldı. Nusaybin'de bir felaket yapmak istiyorlardı bunun imkanını bulamadılar. Saliha Cabadak 100 bin nüfuslu ilçede herkesin hizmetini yapıyor. Arkadaşımız belediyede başarılı olduğu, rant, haksızlığı kabul etmediği ve hizmet yaptığı için bu onların yanında suçtur. Rantçıları, yolsuzluk, taciz, tecavüz yapanları tutuklamıyorlar. Türkiye'yi insanlığa rezil edenler tutuklanmıyor. Bu devlet kendini rezil ediyor. Biz başımızı önümüze eğmeyeceğiz. Onlar durana kadar biz devam edeceğiz. Saliha arkadaş ne yapmışsa ben de yapmışım. Gelsinler bizi de alsınlar. Hepimiz aynı suçu işlemişiz. Ayrıca dün milletvekilimiz Ahmet Türk'e yapılan saldırıyı kınıyoruz" dedi.  Başkan Gökkan, BDP İlçe Başkanı Ayten Kahraman ve beraberindekiler daha sonra Nusaybin adliyesinde ayrıldı.

Editör: TE Bilişim