Düğün dönüşü feci kaza; 1 ölü 4 yaralı Düğün dönüşü feci kaza; 1 ölü 4 yaralı
Onkoloji Servisi'nde yatmakta olan overse hastası Necmiye E.'yi (66) Samsun Eğitim Araştırma Hastanesi'ne götürmek için servisten aldığı sırada hastanın eşi Abdulkadir E., ambulansa hasta ve kendisinin dışında başka kişileri de almak istedi. Sağlık görevlileri ambulansa hasta ve bir hasta yakını haricinde kimsenin alınmayacağını söyleyince hasta yakınları, Acil Tıp teknisyenleri Behice Karaman, Yasir Zorlu ve ambulans sürücüsü Tuncer Altın'a saldırdı. Darp edilen Acil Servis
görevlilerinin durumu polise bildirmesi üzerine saldırganlar gözaltına alındı. Daha sonra 112 Acil Servis ekibi, İlyasköy Polis Merkezi'ne giderek şikayetçi oldu. Sürücü Tuncer Altın, "Hasta yakını ambulansa 2 kişi binmek isteyince biz de Sağlık Bakanlığı'nın talimatı üzerine alamayacağımızı söylememize rağmen bize hakaret edip, darp ettiler. Biz de bunun üzerine şikayetçi olduk" dedi.
Ambulansa bir kişi haricinde hasta yakını alamayacaklarını söylediklerini belirten Behice Karaman, "Ben kendilerini uyardım. Ambulansa fazla kişi alamayacağımızı söylememize rağmen beni dinlemediler. Bana bile yumruk sallamaya çalıştı. O arada Yasir arkadaşımız araya girerek beni kurtardı. Normalde hasta yakını almanın hep yasak olduğunu söyledik ama biz yine her şeye rağmen bir kişi alabileceğimizi ifade ettik. Bizi dinlemediler ve darp etmeye çalıştılar. Biz de şikayetçi olduk" diye konuştu.
"Hizmetimizin karşılığı bu mu?" diye soran Yasir Zorlu ise, "Olay, arkadaşlarımızın anlattığı gibi oldu. Diyecek hiçbir şeyim yok. Teşekkür ediyoruz halkımıza" ifadelerini kullandı.
Olay sonrası açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Mustafa Kasapoğlu, "Müdürlük olarak Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduk. İl Sağlık Müdürlüğü Hukuk Büromuzda bulunan avukatlar aracılığıyla 112 ekiplerimize saldırı gerçekleştirenler hakkında yasal prosedür içersinde 112 ekiplerimize her türlü hukuki desteği vereceğiz" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim