Cinnet geçiren baba katliam yaptı: 4 ölü Cinnet geçiren baba katliam yaptı: 4 ölü
Olay, Atatürk Mahallesinde beş katlı bir apartmanın 3. katında meydana geldi. Aralarında şiddetli geçimsizlik olan Enser Sarıkaya (40) olaydan bir süre önce eşi Biricik (38) ile tartışmaya başladı. Tartışma bir süre daha devam ettikten sonra aile uyudu. Sabah uyanan büyük kızları D.S (15), anne ve babasının öldüğünü görünce bağırmaya başladı. Çığlıkları duyan komşuları eve koştular ve anne ile babanın öldüğünü görünce polise haber verdiler.Olay yerine gelen polis, baba Enser’in yatak odasında yatakta boynundan satırla kesilmek suretiyle öldürüldüğünü, anne Biricik’in de evinin balkon demirindeki ipi keserek boynuna bağladığı ve kendini boşluğa bırakarak öldüğünü belirledi.Komşuları, evdeki 1 yaşlarındaki B.S’yi ve ilkokul 4. sınıfa giden 9 yaşındaki D.S’yi alarak evlerine götürdü. Büyük kız D.S’yi evden uzaklaştırmak kolay olmadı.Gazi İlkokulunun yakında olması nedeniyle çocuklar okula gelmeden apartmanın dışında asılı duran kadının cesedi itfaiye merdiveniyle bulunduğu yerden indirildi.
Savcının gelmesinin ardından cesetler otopsi için Kazan Hamdi Eriş Devlet Hastanesine kaldırıldı. Savcının buradaki incelemesinin ardından cesetler Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Cenazelerin Adli Tıp Kurumu'ndan alındıktan sonra memleketleri Ardahan’da toprağa verileceği öğrenildi.

Kaymakam Veysel Beyru, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Ceylan ve İlçe Emniyet Müdürü Okan Yıldız da olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.
Editör: TE Bilişim