25 Aralık 1921 Gaziantep'in Kurtuluşu  25 Aralık 1921 Gaziantep'in Kurtuluşu 
 Gaziantep'te eğitimde marka haline gelen Özel Sanko Okulları, SBS'deki başarısı ile adından söz ettirmeye devam ediyor. 
SBS sonuçlarına göre, bu yıl açılan Anadolu'nun ilk ve tek Fen ve Teknoloji Lisesi, 491,187 kapanış puanı ile Sanko Okulları’nın ve Gaziantep’in gururu oldu. Yeni binasında, fizik, kimya ve biyoloji laboratuarlarının yanı sıra, genetik, mekatronik ve robotik laboratuarları, bilim merkezi ve son teknolojiyle donatılan atölyeleri ile geleceğin bilim insanlarını yetiştirecek olan Özel Sanko Okulları Fen ve Teknoloji Lisesi’ne bu yıl 20 öğrenci alındı.
Fen ve Teknoloji Lisesi’ni birincilikle kazanan öğrencinin puanı 497,187 iken, diğer öğrenciler Gaziantep sıralamasında ilk 50’de yer aldı. Fen ve Teknoloji Lisesi’nin yanı sıra, Anadolu Lisesi statüsünde OYP puanına göre tercihle öğrenci alan Özel Sanko Koleji de büyük başarı gösterdi. Özel Sanko Koleji’ni kazanan 60 öğrencinin ortalaması 472 olurken, kapanış puanı 439,372 oldu. Liselerin başarısına paralel başarı gösteren Özel Sanko İlköğretim Okulu’ndan mezun olan 72 öğrencinin tamamı bir ortaöğretim kurumuna yerleşirken, SP puanına göre 2012 SBS’de 453,62 puan ile Gaziantep birincisi olundu.
Özel Sanko Okulları Genel Müdürü Murat Köylüoğlu, başarıyı istikrarın ve kalitenin sonucu olarak değerlendirdi. Köylüoğlu, “Bilim insanları yetiştirmeyi hedefliyoruz. Amacımıza ulaşmak için attığımız ilk adımdaki bu başarımız bizleri gururlandırıyor" dedi.

İzmir Haber

Editör: TE Bilişim