Ayakları kesilen kediye oyuncak arabadan ayak Ayakları kesilen kediye oyuncak arabadan ayak
Şehit Ahmet Dağlı’nın (25) cenazesi ilk olarak Karataş Mahallesi Yıldırım Beyazıt Caddesi’ndeki baba evine getirildi. Dağlı'nın cenazesi daha sonra cenaze aracı ve kortej eşliğinde beldedeki Merkez Cami’ye götürüldü. Burada şehidin babası Mustafa Dağlı, kardeşleri ve yakınları şehidin tabutuna sarılıp resmini öptü. Bu arada şehit yakınları havanın çok sıcak olması nedeniyle terleyen askerlerin altında biriken terlerini sildi.

Bazı şehit yakınları ise fenalık geçirdi. Görevli bir bayan astsubay tarafından teskin edilmeye çalışılan anne Emine Dağlı, “Vatan sağ olsun, dostlar sağ olsun, benim oğlum ölmedi, yaşıyor” diyerek ağıt yaktı.

Şehit Dağlı, öğle namazına müteakip kılınan Cenaze Namazı’nın ardından beldenin Asri Mezarlığı’nda göz yaşları arasında toprağa verildi. Cenazenin getiriliş ve götürülüşüne çok sayıda Cevdetiyeli de ellerinde Türk bayrakları ile katıldı. Kalabalık sık sık 'Kahrolsun PKK', 'Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez', 'Hepimiz Ahmet’iz, PKK’ya Yeteriz' şeklinde sloganlar attı'

Cenaze törenine; Vali Celalettin Cerrah, Osmaniye milletvekilleri Suat Önal, Mehmet Kastal ve Hüseyin Türkoğlu, İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Burhanettin Aktı, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ünal Karaosmanoğlu, Osmaniye Garnizon Komutanı Kurmay Albay Uğur Özbek, Adalet Bakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, Cevdetiye Belediye Başkanı İlhami Önal, OKÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Özkan, İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren'in yanı sıra siyasi partilerin temsilcileri, askeri ve sivil erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.




Editör: TE Bilişim