25 Aralık 1921 Gaziantep'in Kurtuluşu  25 Aralık 1921 Gaziantep'in Kurtuluşu 
Bugün sabah saatlerinde helikopterle Nurdağı İlçe Jandarma Komutanlığı'na getirilen Şehit Piyade Uzman Onbaşı Uğur Saka'nın naaşı ilk olarak Alparslan Türkeş Mahallesi'ndeki evine götürüldü. Bu sırada evde hazır bekleyen doktorlar fenalık geçiren aile fertlerine ilk müdahaleyi yaptı. Şehidin naaşı daha sonra Hurşit Camii yanındaki tören alanına getirildi.

Buradaki törene İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Vali Erdal Ata, AK Parti Milletvekilleri, CHP Milletvekilleri, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Burada eşinin naaşını asker selamı ile karşılayan Seda Saka, "Bu şeref bu onur kimseye nasip olmaz, ben çok gururluyum. Gözyaşı dökerek hainleri sevindirmeyeceğim" dedi.

Bakan Şahin tören alınında tek erkek evladını şehit veren 60 yaşındaki baba Ali Saka ile bir süre sohbet ederek teselli etmeye çalıştı. Bu sırada şehidin mesai arkadaşları, şehit uzman onbaşının 3 aylık bebeği ile yakından ilgilendi. Bebeği öpen askerler ve çevredekiler göz yaşlarına hakim olamadı.

Daha sonra Gaziantep İl Müftüsü Ali Bakkal şehidin cenaze namazını kıldırdı. Cenaze namazının ardından şehidin naaşı askerlerin omuzlarında Nurdağı Şehitliğine götürüldü. Bu sırada cenazeye eşlik eden yüzlerce vatandaş terörü lanetleyerek, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Ya istiklal ya ölüm', sloganları attı.





Editör: TE Bilişim