Köpek Dehşeti Köpek Dehşeti
Derik Devlet Hastanesi çıkışında yola döşenmiş olan yüklü miktardaki patlayıcının uzaktan kumandayla patlatılması sonucunda şehit düşen polis memuru Yasin Kaya'nın cenazesi Mardin Devlet Hastanesi'nde yapılan otopsinin ardından Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

Sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı cenaze törenine AK Parti Mardin Milletvekilleri Muammer Güler, Abdurrahim Akdağ, Mardin Valisi Turhan Ayvaz, Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, Diyarbakır 7. Kolordu komutanı Korgeneral Alaeddin Örsal, Tugay Komutanı Tuğgeneral Lokman Ali Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Olcay Erdal ve şehidin silah arkadaşları katıldı. Saygı duruşu ve şehit polis memuru Yasin Kaya’nın özgeçmişinin okunmasının ardından bir konuşma yapan İl Emniyet Müdürü Derviş Kara, şehidin kanının yerde kalmayacağını söyledi. Kara, "Sen ilk şehidimiz olmadığın gibi, son şehidimiz de değilsin, kısaca şehitlik zincirinin mübarek halkalarından birisin.

Zaman darlığı nedeniyle anne, baba ve kardeşlerin Mardin’e gelemediler, seni memlekette bekliyorlar. Bu arada ailen seninle ne kadar övünse azdır. Yüksek sorumluluk ve görev anlayışınla örnek bir kişilik sergiledin. Lütfen anne babalarımızı kendi annen, baban, bizleri de kardeşlerin olarak kabul et. Kadim milletimiz mübarek bir nehir gibi tarihi ve tabii yatağında akmaya devam ettikçe, neronların, nemrudların ve taşeronlarının yaktığı bütün ateşleri söndürecektir. Hainler kahrolsa da Nureddin Zengi ve Selehaddin Eyyubi’nin ezeli kardeşiliği inşallah ebedi hale gelecektir” dedi.

Emniyet Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törenin ardından, şehit olan polis memuru Yasin Kaya’nın naaşı bir ambulansa konuldu. Ambulansın Emniyet Müdürlüğü'nden çıkışı sırasında tören mangası ve törene katılanlar saygı duruşunda bulunurken, saldırıda yaralı kurtulan polis memuru Mümin Tekin arkadaşına son görevini yaralı halde geldiği cenaze töreninde yerine getirdi. Gözyaşına hakim olamayan Tekin’i arkadaşları teskin etti. Polis memuru Kaya’nın cenazesinin konulduğu ambulans, gözyaşları arasında Ankara’ya götürülmek üzere yola çıktı.






Editör: TE Bilişim