125 yıllık "Çınar" devrildi 125 yıllık "Çınar" devrildi
Dün akşam Kahramanmaraş'a getirilen şehit Arslan'ın naaşı, gece Devlet Hastanesi morgunda bekletildi. Sabah konvoy eşliğinde buradan alınan Arslan'ın cenazesi, Bozhüyük kasabasındaki baba evine getirildi. Evlatlarını bağrına basan şehit yakınları gözyaşlarına boğuldu. Şehidin naaşı daha sonra törenin yapılacağı kasaba meydanına götürüldü. Kardeşleri ve kuzenleri şehidin tabutunu öperken, baygınlık geçiren bir şehit yakınına sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi. Şehit babası Mehmet Arslan, annesi Gülşen Arslan ve kardeşleri ise metanetlerini korumaya çalıştı.
Cuma namazının ardından cenaze namazını kıldıran Kahramanmaraş Müftüsü Muhammed Gevher, çevredeki kadınlardan da imama uyarak cenaze namazını kılmasını istedi. Gevher, "Lütfen hemen imama uyunuz ve kıbleye dönünüz. Burada bu cemaat namaz kılarken sizlerin beklemesi çok hoş değil. Sizi tenkit etmiyorum ama bundan sonra böyle yapalım diye bir beklentimi dile getiriyorum" diye konuştu.  Şehit Arslan'ın naaşı, cenaze namazının ardından meslektaşlarının omuzlarında belde mezarlığına götürülerek toprağa verildi. Bu esnada törene katılan binlerce vatandaş tekbirler getirip terörü lanetledi.
Törene; Adalet Bakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ünal Karaosmanoğlu, Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Garnizon Komutanı Sadık Yıldız, AK Parti Milletvekilleri Nevzat Pakdil, Yıldırım Ramazanoğlu, Sıtkı Güvenç, Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, AK Parti İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, bürokratlar, siyasiler ve binlerce vatandaş katıldı.




Editör: TE Bilişim