Komşu kavgası kanlı bitti; 1 ölü, 1 yaralı Komşu kavgası kanlı bitti; 1 ölü, 1 yaralı
  Silifke Tüketici Hakları Derneği Başkanı Mahmut Ali Selvi, araç muayene sürelerinin kısaltılmasına izin vermeyeceklerini belirterek, konuyu yargıya taşıyacaklarını söyledi. 
Remi Gazetenin 31 Temmuz 2012 tarih ve 28370 sayısı ile yayınlanan ‘Karayolları Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı’ adı altındaki 2012/16 sayılı genelgenin bir tuzak olduğunu ifade eden Başkan Mahmut Ali Selvi, “Bu Tuzakta rant var. Bu tuzakta milletimizin soygunu var. Bu tuzakta ülkemizdeki 16 milyon 488 bin 702 araç sahibinin mağduriyeti var. İş gücü kaybı var. Zaman kaybı var. Bu Genelgenin iptalini isteyeceğiz. Konuyu yargıya taşıyacağız” dedi. 
Genelgenin eklerinin baştan sona tüketiciyi bitirecek, zora sokacak iş gücünü ve gelirini engelleyecek maddelerle dolu olduğunu belirten Mahmut Ali Selvi, "Genelgenin kanunlaşmadan ve daha ağır şartlarla karşımıza çıkmadan iptalini veya üzerinde bir çok değişiklikler yaparak tekrar görüşülmesini ve çalışmalar yapılırken muhatapların ve ilgili sivil toplum kuruluşlarının fikirlerinin alınması gerekir. Aksi halde facia olur” diye konuştu. 
Selvi, şöyle devam etti:
“Genelge yürürlüğe girerse araç muayeneleri süreleri kısaltılacak yani 2 yıla bir muayenesi yapılan hususi araçların muayenesi 1 yıla inecek. Yılda bir muayenesi yapılan ticari araçların muayenesi 9 veya 6 aya düşürülecek. Ayrıca bu süre içerisinde araçlardan istenen diğer ekipmanlar daha özel daha fazla istenecek. Bu yükü kaldıracak ne şoför esnafının durumu vardır, ne de özel araç sahiplerinin durumu vardır. Muayene koşullarına harcanan gider iki katına çıkacaktır. 16 milyon 488 bin 702 aracın günlük çalışması engellenecek ve bunu muayeneye götüren 16 milyon 488 bin 702 kişinin günlük yevmiye gideri ve iş kaybı eklenecek ve en önemlisi milletimizin cebinden muayene harcı çıkacaktır. Milyonlara varan bu maddi kayba seyirci kalamayız ve 'dur' demeliyiz. Ayrıca özel sektöre devredilen araç muayene sisteminde devletin cebine giren bir şeyde yok. Kaldı ki muayene istasyonları önündeki bekleme çileleri de ikiye katlanacaktır.”
Türkiye genelindeki yapılması planlanan bu duruma dernek olarak öncülük edeceklerini kaydeden Selvi, Silifke’deki Sivil Toplum Örgütleri, motorlu taşıyıcılar kooperatifleri, şirketleri ve odaları ile birlik içerisinde dur demek için hazırlık yaptıklarını belirterek gönüllü avukatların hazırlıkları ile konuyu yargıya taşıyacaklarını söyledi. 

İzmir Haber

Editör: TE Bilişim