Menderes belediyesi ilçemize ilk meslek lisesini kazandırıyor Menderes belediyesi ilçemize ilk meslek lisesini kazandırıyor
 CHP İzmir İl Başkanı Sayın Bedri Serter’in belediye arazisinin kanunlara aykırı bir şekilde Gençlik ve Spor Bakanlığı’na tahsis edildiğini, partilisi meclis üyelerinin ise buna karşı çıktığını ifade etmesi üzerine Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu’dan açıklama geldi. Soylu, “Belediye arazisinin kanunlara aykırı bir şekilde Gençlik ve Spor Bakanlığı’na tahsis edildiğini, partilisi meclis üyelerinin ise buna karşı çıktığını ifade etmiş. Üstüne bir de ‘seviye ve üslup’ gibi kelimeleri de açıklamasının içine serpiştirmiş. Öncelikli olarak belirtmek gerekirse alınan karar, kanun ve yönetmeliklere uygundur. Gençlik ve Spor Bakanlığı bu devletin bir kurumudur. Tahsis, Menderesli gençlerimizin kullanacağı spor alanları ve halı saha yapılması içindir. Uygulama sadece Menderes’te değil Türkiye’nin her tarafında bu şekilde yapılmaktadır” dedi.
“CHP’Lİ ÜYELER OLUMLU OY KULLANDI”
Meclis toplantısında yapılan son görüşmelerde CHP’li meclis üyelerinin Spor Toto Genel Müdürlüğü’nün projeler için belediyeye göndereceği 708 bin TL’nin belediyeye kaynak olarak aktarılmasına olumlu oy kullandıklarını hatırlatan Soylu açıklamasına şöyle devam etti: “Ayrıca arazilerin tahsisi de incelenmek üzere ihtisas komisyonuna yine meclis üyelerinin tamamının katılımıyla, önceden ret etmelerine rağmen şimdi oy birliği kararı ile gönderilmiştir. Belediye meclisinde Menderes’in gelişmesi ve daha iyi noktalara gelmesi için çabalarımıza katkı koyan CHP’li arkadaşlar bizimle birlikte aynı düşüncede olduklarını göstermişlerdir. Kendilerine buradan Menderesli gençlerimiz adına teşekkür ediyorum.”
“TEMBEL ÖĞRENCİLER GİBİ HAREKET EDİYOR”
Serter’in ‘ret ettiler’ ifadelerinin doğru olmadığını kaydeden Soylu açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Ne yazık ki Serter, günlük siyasi açıklamalar yapmak ve il başkanlığı makamı üzerinden seçilmiş belediye başkanına karşı tavır alarak günü kurtarmaktadır. Yine dersini iyi çalışmamış, tembel öğrenciler gibi hareket etmektedir. Kendisine tavsiyem İzmir’in gelişmesi için çok çalışması, seçimlerde alınan oyların hakkını verecek parti politikalarını iktidar olduğu belediyelerde uygulamaya geçirecek adımlar atmasıdır.”
“TATLI SU KURNAZLIĞI”
Konunun bu noktaya gelmesine Serter’in sebep olduğunu dile getiren Soylu, “Ne yazık ki ortada hiçbir şey yokken belediye meclisinde görev yapan CHP’li meclis üyelerine abilik yapmak yerine onları kışkırtmış, geçmişe dönük yerel seçim hesaplarını da gözeterek kendince tatlı su kurnazlığı yapmış ve yapmaya da devam etmektedir. Parti içindeki hesapları, geçmişteki yol arkadaşlarının durumu beni pek ilgilendirmez. Sayın Serter’e şunu da hatırlatmak isterim ki; beni bu koltuğa seçen Menderes halkının onurlu oylarıdır. Hemşehrilerimin çıkarlarını korumak için yaptığım açıklamalardan rahatsız olan her kim olursa olsun yine aynı yanıtı alacaktır. Menderes’i arka bahçe, sayfiye yeri ya da yol üzeri durak gibi gören, yıllarca hizmetlerden mahrum bırakarak toplumu ötekileştiren zihniyete karşı yaptığımız mücadele devam edecektir” diye konuştu.


Editör: TE Bilişim