CHP'li Tugay Aliağa seçim çalışması CHP'li Tugay Aliağa seçim çalışması
Sigarasız hayata 'merhaba' diyen hastalarla bir araya gelen yeni yaşamlarını pasta keserek kutlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun eşi Dr.Türkegül Kocaoğlu, poliklinikte elde edilen sonucun çok başarılı olduğunu söyledi. Dr. Kocaoğlu “Ücretsiz polikliniğe, sigarayı bırakmak isteyen, aralarında lise öğrencisi bile olan her yaştan vatandaşlarımız başvuruyor. Artık herkes biliyor ki, kalp ve damar, kanser ve cilt hastalıklarının en önemli tetikleyicilerinden birisi. Hastalarımızın bu illetten kurtulmak için gösterdikleri azmi takdir ediyorum. Eşrefpaşa Hastanesi ekibini de bu başarıları nedeniyle yürekten kutluyorum” dedi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi Öğretmen Melahat Özçelik Hizmet Birimi'ndeki Sigara Bırakma Polikliniği'ne bugüne kadar her yaştan 102 kişi başvurdu, 55'i sigarayı tamamen bırakmayı başardı. Tedavi için polikliniğe başvuranların % 60'ı kadın. Sigara bırakmayı kısa sürede başaranlar ise daha çok 40 yaş üstündeki bağımlılar.
Hizmet birimine gelen kişilerle ilk önce bir ön görüşme yapılıyor. Sigara bırakmayı kolaylaştıran en önemli etken, hastanın kararlı ve işbirliğine açık olması. Hasta, doktor ve psikolog arasındaki ilişkinin sağlam olması çok önem taşıyor. Doktor ve psikolog, hastanın sigarayı bırakmak için hazır olup olmadığına ilişkin durum değerlendirmesini gerçekleştiriyor, ardından kan tahlilleri yapılıyor. Gerekli görülen hastaların karaciğer ve böbrek fonksiyon testleri, tümör belirleyiciler gibi ileri tetkikleri Eşrefpaşa Hastanesi'nde yapılıyor. Böylece hastanın ilaç tedavisine uygunluğu saptanıyor. İlk etapta haftada bir kez kontrole çağırılan hastalar, sigarayı tamamen bıraktıktan sonra da ayda bir kontrol ediliyor. Sigarayı yeni bırakan hastalar ile daha önce bırakmış olanlar bir araya getirilerek motivasyon arttırılıyor. Birimde, ayrıca diyabet polikliniği ile gençlik ve sağlık danışmanlık hizmetleri de veriliyor.


Editör: TE Bilişim