Müşterinin Türk Olduğu Farkedilince Ücret Farkı İstediler.. Müşterinin Türk Olduğu Farkedilince Ücret Farkı İstediler..
Silifke Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen ve Gazipaşa İlköğretim Okulunun koordinesinde gerçekleşen İlköğretim Okulları arası bilgi ve kültür yarışmasının birincisi Cengiz Topel İlköğretim Okulu oldu.
İlçe genelinden 38 İlköğretim okulunun katıldığı bilgi ve kültür yarışmasında öğrencilere 2 Türkçe, 2 Matematik, 2 Fen Bilgisi, 2 Genel Kültür, 2sosyal Bilgiler ve 2 de İnkilap Tarihi ve Atatürkçülük konularında toplam 12 soru soruldu.
Yarışmalar sonunda 12 sorunun 11'ine doğru cevap veren Cengiz Topel İlköğretim Okulu birinci oldu.
İlçe genelinde 15 lisenin katılımıyla Sayağzı belediye düğün salonunda gerçekleştirilen yarışma sonunda 12 sorunun 11'ine doğru cevap veren Taşucu Anadolu Lisesi, Silifke Anadolu Lisesi ve Özel Silifke Uğur Anadolu Lisesi birinciliği paylaştı. 1'inci, 2'inci ve 3'üncülerin belirlenmesi için yedek sorulara geçildi. İlk soruda diğer iki okulu geride bırakan Taşucu Anadolu Lisesi birinci olurken, yedek dördüncü soru sonunda Silifke Anadolu Lisesi ikinci ve Özel Silifke Uğur Anadolu Lisesi de üçüncü oldu. Birinci olan Taşucu Anadolu Lisesi, İl'de düzenlenecek olan İl birinciliği yarışmasında Silifke'yi temsil edecek.
Liseler arası bilgi ve kültür yarışmasında Edebiyat'tan 2 Matematik'ten 2, Fizik'ten 1, Kimya'dan 1, Biyoloji'den 1, tarih'ten 1, Coğrafya'dan 1, Genel Kültür'den 2 İnkılap tarihi'nden 1 olmak üzere 12 soru soruldu.

Editör: TE Bilişim