CHP MYK, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Toplantı devam ederken Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Kurul’un gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Ergenekon davasını da eleştiren Tekin, “Silivri’de keşke hukuk işleseydi de siyaset müdahale etmeseydi. Eğer siyaset müdahale ediyorsa hukuksuzluk vardır. Süreç adil işlemezse hükmün de adil olduğu söylenemez” dedi.

Ekonominin iyiye gitmediğini de savunan Tekin, Türkiye’de devalüasyon yaşandığını iddia etti. Kılıçdaroğlu’nun Ortadoğu’ya gerçekleştireceği ziyarete değinen Tekin, “Gezi Parkı eylemlerinden 3 ay önce iktidarın tüm yetkilileri ‘Türkiye küresel oyuncu, muhalefet bu işten anlamaz’ diyorlardı. Ne zaman diyorlardı? 10 yıl önce demiyorlardı, 3 ay önce. Ne yazık ki iktidar Türkiye’yi küresel oyuncak haline getirdi. AKP’nin Ortadoğu coğrafyasında tek bir dostu kalmadı. İçinden geçtiğimiz bu süreçte Sayın Genel Başkanımıza davetler var. Mısır’da sorunlar yaşanmasaydı ilk orayı ziyaret edecekti. Çok yakında Irak, daha sonra Tunus, İran’ı ziyaret edecek. Bayramdan sonra Irak ziyareti olacak. Irak’tan sonra Erbil’i ziyaret edecek” diye konuştu.

Tekin, CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal’ın 1 Ekim’de Meclis açılınca yemin edeceğini de söyledi.

"KİMSENİN AKLINA GELMEYEN YASAKLAR"

Türkiye’de her gün bir yasakla karşı karışa kalındığını iddia eden Tekin, “Çaktırmadan öyle cümleler kullanıyorlar ki onların söylediği yalanlara siz de inanırsınız” dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın statlarda eylem olacağına ilişkin istihbarat alındığı yönündeki açıklamasını eleştiren Tekin, “İstihbarat ancak devletin güvenlik birimlerine verilir. Güvenlik birimlerinden önce iktidara verirseniz güvenliği zaafa uğratırsınız” diye konuştu.

Kombine biletlerin başkaları tarafından kullanılmasına izin verilmeyeceğini belirten Tekin, “Ben biletimi çocuğuma kullandırmak isteyeceğim. Kredi kartını nasıl çocuğuma kullandırtıyorsam, aldığım sinema biletini nasıl veriyorsam, onu da vermek isteyeceğim. Belki de taraftar olarak stada gidip taraftarı olduğum spor kulübünü protesto edeceğim, beyaz mendil sallayacağım. Savcı bana dava mı açacak? Baktığınızda evrende kimsenin aklına gelmediği yasaklar getiriliyor” dedi.

Tekin, basın toplantısında gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Ergenekon davasında tahliye edilen CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal’ın milletvekili yeminini ne zaman edeceğine ilişkin soru üzerine Tekin, 1 Ekim’de Meclis açılıcında yemin edeceğini söyledi.

Fahiş Fiyatlara Dur Demek İçin Restoran ve Kafeleri Boykot Edecekler Fahiş Fiyatlara Dur Demek İçin Restoran ve Kafeleri Boykot Edecekler

Kılıçdaroğlu’nun Irak ziyaretine ilişkin detayların sorulması üzerine ise Tekin, tarihin henüz kesinleşmediğini, davetin en üst düzeyde bir davet olduğunu söyledi. Tekin, “Türkiye Ortadoğu’da sıkıntılar yaşarken Sayın Genel Başkanımız bu tamiratı ve tadilatı gerçekleştirecektir. Ortadoğu’daki bütün ülkelere karşı bu iktidar bizi sıkıntı ile karşı karşıya getirdi. Sayın Genel Başkanımız barışçıl kişiliği ile bunu düzeltemeye çalışacak” ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olup olmayacağına ilişkin soru üzerine Tekin, “Kimin belediye başkanı olup olmayacağının önemi yok. Önce belediyeleri yolsuzluk çamurundan temizleyelim” dedi.

Editör: TE Bilişim