Taksi Sahipleri Derneği, korsan taksilere hukuk mücadelesi başlattı Taksi Sahipleri Derneği, korsan taksilere hukuk mücadelesi başlattı
 Ergenekon Davası’nda kararın açıklanması beklenen duruşma öncesi Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’nde oluşturulan duruşma salonu ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. D-100 Karayolu Silivri Cezaevi girişinde de jandarma ve polis ekipleri geniş güvenlik önlemleri aldı. Ellerinde Türk Bayrakları ile buraya gelen yaklaşık 50 kkişilik grup, yaya olarak cezaevine gitmek istedi. Jandarma kuvvetleri tarafından durdurulan grup bir süre burada durduktan sonra yol kenarındaki tarlaya girdi. Jandarma ve polis ekipleri tarafından burada da durdurulan grubun bekleyişi sürüyor.

 SİLİVRİ CEZAEVİ GİRİŞ YOLUNDA PROTESTO GÖSTERİSİ
Ergenekon Davası karar günü nedeniyle geniş güvenlik önlemlerinin alındığı Silivri Cezaevi’ne güvenlik önlemleri nedeniyle çevre illerden çok sayıda toma, panzer ve polis araçları geldi. Cezaevi giriş yolunda gelen sivil araçlar ise tek tek kontrol edilerek içeri alındı. Cezaevi önünde toplanan bir grup ‘Kahrolsun faşizim’ ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ ‘her yer Taksim,her yer direniş’ şeklinde slogan atıp ; hep birlikte onuncu yıl marşını okudular. Polis araçlarının cezaevine giriş yaptığı sırada ise grup alkışlarla protesto etti. Cezaevi çevresinde de Jandarma ekipleri güvenlik önlemi aldı. ;

 DURUŞMA SALONUNA VALİZLERİYLE GELDİLER
Mahkemenin bugün kararını açıklaması beklenen “Ergenekon Davası”nın görüldüğü Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’nde oluşturulan duruşma salonunun çevresinde güvenlik önlemleri artırıldı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yaklaşık 5 yıldır görülen Ergenekon davasında bugün karar açıklanması bekleniyor. 67′si tutuklu 275 sanığın yargılandığı dava için mahkeme salonu önünde hareketlilik başladı. Tutuksuz sanıklar, avukatlar ve basın mensupları duruşma salonuna girmek için mahkeme önünde beklemeye başladı. Duruşma salonunun önünde bazı tutuksuz sanıkların valizleriyle beklemesi dikkat çekti. Davanın tutuksuz sanıklarından Fatma Sibel Gürcihan ve Behiç Gürcihan çifti de valizleriyle duruşma salonu önünde bekledi. Mahkemenin hukuksuz davrandığını ileri süren Fatma Sibel Gürcihan, sanık yakınlarının içeri alınmamasını eleştirerek, tutuklama kararı çıkması ihtimaline karşı valizleriyle geldiklerini söyledi.

 SİLİVRİ’YE GİDEMEYEN TGB’LİLER KADIKÖY’DE BEKLİYOR
Ergenekon’un karar duruşması Silivri’ye gitmeye çalıştıkları ancak polis tarafından engellendiğini iddia eden yaklaşık 500 kişilik grup Kadıköy’de toplandı.
Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Anadolu yakası üyeleri sabah saatlerinde Silivri’ye gitmek istedi. Ancak otobüsleri polis tarafından durdurulunca yola çıkamadılar. Bulun üzerine yaklaşık 500 kişilik grup, Kadıköy’de yürüyüş yaptı. Açıklama yapan TGB Bursa İl Başkanı Mustafa Kaloğlu, “Otobüslerimizi ayarlamıştık ama otobüslerimiz polis tarafından iptal edildi. Otobüsümüz yok ama karalılığımız devam ediyor, ne yapıp ne edip Silivri’ye ulaşacağız. Yeni otobüsler ayarlamaya çalışıyoruz. Olmadı metrobüse binip Avcılar’a gidip oradan otobüslerle Silivri’ye ulaşacağız” dedi.

 ANKARA BAROSU AVUKATLARI İLE JANDARMA ARASINDA GERGİNLİK
Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’nde 5 yılı aşkın süredir devam eden Ergenekon davasında mahkeme heyetinin bugün kararını açıklaması bekleniyor. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ve eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, CHP milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal ile emekli Tuğgeneral Veli Küçük’ün de aralarında bulunduğu 66′si tutuklu 275 sanığın yargılandığı ve 5 yılı aşkın süredir devam eden Ergenekon Davası’nda kararın bugün açıklanması bekleniyor. ; Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’nde görülecek dava öncesi sabah saatlerinde Ankara Barosu’na üye bir grup avukat duruşma salonu önüne geldi. Bu sırada jandarmanın girişte beklemelerini istediği avukatlardan bazıları duruma tepki gösterdi. Kısa süreli tartışmanınardından avukatlar beşerli gruplar halindre içeriye alındı.

 SİLİVRİ’DE X-RAY CİHAZINDA DETAYLI ARAMA
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yaklaşık 5 yıldır görülen Ergenekon davasında bugün karar açıklanması bekleniyor. 67′si tutuklu 275 sanığın yargılandığı dava için mahkeme salonu önünde bekleyen tutuksuz sanıklar ve basın mensupları duruşma salonu binasına alınmaya başlandı. Duruşma salonu binasına girenler X-Ray cihazından geçiyor ve sinya verenler detaylı şekilde aranıyor. X -Ray cihazının önünde kurulan kamera sistemiyle de binaya giriş yapanların görüntüsü alınıyor. Bu arada duruşma salonu binasına giren basın mensuplarının da sarı basın kartı bilgileri bilgisayardan kontrol ediliyor. Duruşma salonu binasına sarı basın kartı olmadığı için alınmayan basın mensupları ise bu durumu alkışlarla protesto etti. Duruşma salonu binası çevresinde de bir askeri helikopterin uçuş yaptığı gözlendi.
Editör: TE Bilişim