İzmir MEB Gastronomi Festivalinde Lezzet Şöleni Yaşandı İzmir MEB Gastronomi Festivalinde Lezzet Şöleni Yaşandı
Ünlü Tiyatrocu Sinan Bengier, elden ayaktan düşene kadar tiyatro sahnesinde olacağını söyledi.  Basın munsaplarının sorularını cevaplayan Sinan Bengier, bir tiyatro oyuncusunun döktüğü teri görmek kadar güzel bir şey olamadığını belirtti. Bengier, "Tiyatro başka bir şey, ben tiyatro oyuncusu olduğum için demiyorum. Bir oyuncunun soluğunu duymak kadar güzel bir şey, döktüğü teri görmek kadar güzel bir şey var mı? Bunun şeyi yok, pardon bir daha çekerimi yok, çıkarız başlarız ve oynarız biter. Bakın Volkan Saraçoğlu gerçekten çok rahatsız ama anlamadınız, sahnenin perisi vardır, biz sahneyi severiz
hastada olsak çıkarız sahneye. Sinema da yaptım ama bu başka bir meslek, gerçekten tiyatro özel bir meslek. Başka hiçbir iş yoktur, geçmişteki 40 yılını 45 yılını sahneye koyduğun başka hiçbir iş yok. Her çıkışımızda geçmişteki 40 yılımızı koyuyoruz sahneye" dedi.



"TİYATRO YAPMAK İSTEYEN MUTLAKA KONSERVATUVARA GİTMELİ"
Tiyatro yapmak isteyenlere de mesaj veren ünlü tiyatrocu Sinan Bengier, "Eğer bu mesleği yapmak istiyorlar ise mutlaka konservatuvara gitmeleri gerekiyor. Eskisi kadar çok tiyatro yok, alaylıların yetişmesi zor bizim gibi. Evvelden Ankara'da 15-20 tane tiyatro vardı, herhangi birinin gidip yapışıyorduk kapısına, mutlaka o kapıların birisinden sızıyorduk. Yani bir sızma meselesi vardı, şimdi yok. Şimdi görüyorsunuz 10 kişiyi bile bir tiyatro zor taşıyor. İstanbul'da var böyle 3-4 kişilik tiyatrolar var
ama konservatuvarın haricinde zor. Konservatuvara gideceklere de söyleyeyim, İstanbul'da 3 bin oyuncuya ihtiyaç varsa, 30 bin oyuncu var. İstanbul'da bir şans yakaladıkları zaman o gün golü atacaklar, başka şansları yok. İkinci şans zor gelir. Oynadığımız bütün oyunların dekorlarını onlar hazırlıyor, bütün kostümleri onlar hazırlıyor. Sadece sahneye çıkacağım diye düşünmesinler. Bu işin yönetmenliği var, dekor bölümleri var, sahne ışığı bölümleri var, tiyatronun içinde olmak güzel bir şey, sanata zaman ayırsınlar yani" diye konuştu.
"FATSA KÜLTÜR SARAYI TİYATRO İÇİN BİÇİLMİŞ KAFTAN"
Ordu'da gelenekselleşmiş bir tiyatro kültürünün olduğunu belirten ünlü oyuncu Bengier, "İstanbul'da Ordu'dan, Samsun'dan yetişmiş çok oyuncu var. O zaman belediyenin şu güzel salona bir şehir tiyatrosu kurup, bu işleri yapacak olan gençlerin arasından buranın çocuklarının yetiştirilmesi gerekiyor. Ve ben buradan söyleyeyim, Hakkari'nin kendine ait valisinin desteklediği bir şehir tiyatrosu var. Nusaybin'de var, Malatya'da tohumları atıldı, başlıyor. Siverek'te var iki tane tiyatro. Burada mutlaka olması gerekiyor. Çok fazla bir şey değil tiyatro. Şu salon olduktan sonra, şöyle bir sahne olduktan sonra işin dörtte üçünü bitirmişler. Buranın çocukları da İstanbul'a gitmesin, burada yapsınlar tiyatroyu. Onlara böyle bir şans verilsin" şeklinde konuştu.  Ünlü oyuncu Sinan Bengier, tiyatroculuğun emekliliğinin olmadığını da vurgulayarak, "Hani ölene kadar derler ya umarım elden ayaktan düşene kadar oynarız ama iyi bir senaryo olursa elden ayaktan düşünce de oynarız. Şikayet yok, seviyoruz biz bu işi" ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilişim