5 ülkenin savaş gemileri Sinop’ta 5 ülkenin savaş gemileri Sinop’ta
Yaşanan sel ve su baskınları ardından Sinop Valiliği tarafından kriz masası oluşturulurken, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) da Sinop'ta yaşanan su ve sel baskınları sonucu arama-kurtarma çalışmaları için Genelkurmay Başkanlığı'na ait 2 ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait 1 olmak üzere toplam 3 adet arama-kurtarma helikopteri görevlendirdi. Dikmen ilçesine bağlı Kuzalan köyünde yaşayan 62 yaşında ki Şakir İstanbullu adlı astım hastası Sinop'ta görevlendirilen askeri helikopterle köyden alınarak Sinop Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı öğrenildi.

Sel nedeniyle Dikmen ilçesinde Sinop-Samsun bağlantısını sağlayan Güzelceçay köprüsünün yıkılması ardından kapanan Samsun-Sinop karayolu ulaşımı, yapımı süren Gerze-Yakakent karayolundan sağlanıyor. Ayrıca bölgede ki yol yapım şantiyesi de sel nedeniyle büyük zarar gördüğü belirtiliyor.

Bu arada, Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Durağan ve Dikmen ilçelerinde incelemelerde bulundu. Durağan'dan karayoluyla Dikmen'e hareket eden Vali Cengiz, burada askeri helikopterle sel nedeniyle zarar gören alanları havadan inceledi. Vali Cengiz, tek tesellilerinin can kaybı ve yaralanmanın olmaması olduğunu söyledi.

AFAD eski Başkanı ve AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, yaraların en kısa sürede sarılacağını söyledi. Ersoy, "Bu gece saat 03:00-04:00 saatlerinde yoğunlaşan yağmur yağışı neticesinde Dikmen ve Durağan ilçelerimizde ciddi boyutta sel felaketi yaşanmıştır. Ağır alt yapı hasarlarının ve mal kayıplarının olduğu iki ilçemizde de can kaybının olmaması tesellimiz olmuştur. Doğan hasarların giderilmesi, hayatın bir an evvel normale dönmesi ve zararların telafisi için yapılan tespitler ışığında her türlü çalışma yapılacak" diye konuştu. Bölgede hasar tespit çalışmalarının sürdüğü kaydedildi.


Sinop Haberleri







Editör: TE Bilişim