Otobüs Kazası: 5 ölü  Otobüs Kazası: 5 ölü
 Turizm bölgelerindeki korsan taşımacılardan yakınan taksici esnafının temsilcileri Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok’ı ziyaret ederek sorunlarını iletti. 
Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne gelerek esnafın sorunlarını aktaran il ve ilçelerdeki şoförler odası başkanları, özellikle turizm bölgesindeki korsan taşımacılık nedeniyle taksici esnafının iş yapamaz hale geldiğini belirttiler. Otellerin, bünyesindeki dükkanların bazılarını rent a car’lara kiraya verdiklerini belirten şoförler odası başkanları, sadece turiste araç kiralama yapması gereken rent a car’ların taşıma hizmeti de yaptıklarından yakındı.
Ayrıca D2 belgelerinin de D4 belgelerinde olduğu gibi kiraya verilememesi ve başkasına satılamamasını isteyen şoför esnafının temsilcileri, böylelikle D2 fotokopisi ve belgeleri başka bir firmadan kiralama usulüyle yapılan taşımacılığın da önüne geçileceğini belirttiler. Korsan taşımacılığa karşı ulaştırma, jandarma ve emniyetin denetim yapma yetkisinin bulunduğunu belirten temsilciler, şoför esnafının mağduriyeti ile ilgili olarak pek çok kez ilgili makamlara başvurulmasına rağmen durumun değişmediğini kaydettiler.
Taksici esnafı olarak bazı kararlar almak durumunda kaldıklarını dile getiren oda başkanları, seslerini duyurmak için kontak kapatma, araçları çekme, hizmeti yavaşlatma veya tüm taksilerle birlikte trafikte aynı anda seyretme yollarına başvuracaklarını söyledi.
AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok ise olayla ilgili olarak elinden geleni yapacağını ve başta valilik olmak üzere ilgili yerlerle gerekli yazışmaların ve ikili görüşmelerin yapılacağını ve şoför esnafının hakkını arayacaklarını söyledi.

İzmir Haber

Editör: TE Bilişim