Fidan Dağıtımı Devam Ediyor ! Fidan Dağıtımı Devam Ediyor !
Üreticiler, yılbaşı haftasında yağış nedeniyle giremediği tarlalarda şimdi ise dondurucu soğukla karşılaşınca, sıcak havayı beklemeye başladı.

Ödemiş ilçesinde ve çevresinde dondurucu soğuklar etkili oluyor. Bölgede soğuk havalar en çok üreticiyi etkiledi.

Geçen günlerde etkili olan yağışla mahsullerini toplayamayan üreticiler, şimdi ise soğuk engeliyle karşılaştı. Soğuk havalar patates sökümlerini yavaşlatınca, vatandaşlarda havaların ısınmasını bekleye başladı.

Patates üreticisi Zeki Turan, Ödemiş’teki don olaylarının etkisini gösterdiğini ifade ederek "Sökümleri don olayı yavaşlatmış durumda. Bölgede öğle saatlerine kadar buz çözülmüyor. Son yılların en şiddetli soğukları yaşandığı için sökümler hafta sonunu bekliyor. Cumartesi gününden itibaren ısının biraz yükselmesiyle tarlalarda söküm başladı. Tarlalarda don nedeniyle yüzde 30’a yakın zarar olabilir" dedi.

Güz patatesinin kısım kısım hasadının tamamlandığını belirten Turan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bölgede patates hasadını yapan tarlalarda hazırlık var. 10 güne kadar yaz mevsimine doğru hasadı yapılacak ürün ekilecek.

Şu an Sivas anaç tohumunun kilosu 2 lira ve 2,5 lira arasında değişiyor. Ova tohumu 1 lira civarında. 10 gün içerisinde yoğunluk yaşanmaya başlayacaktır."
Editör: TE Bilişim