CHP 'de İstifa Şoku !!! CHP 'de İstifa Şoku !!!
  "Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik Programları" kapsamında, T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’nca yürütülen ve Avrupa Komisyonundan sağlanan hibeyle gerçekleştirilen festivalde, Litvanya, Slovanya ve Bulgaristan’dan gelen tiyatro, dans ve müzik öğrenimi gören yaklaşık 30 kişiden oluşan grup ile Sokak Tiyatrosu üzerine bir eğitim gerçekleştirildi. Bu eğitim sırasında Litvanya, Slovanya ve Bulgaristan’dan gelen öğretim elemanları ve Doç. Dr. Ebru Gökdağ’ın gözetiminde ders alan öğrenciler sokak tiyatrosu üzerine ilk eğitimlerini de almış oldu.
Avrupa’da sokak tiyatrosu eğitiminin resmi kurumlarda öğretilmediğini, sadece İngiltere’deki Winchester Üniversitesi’nde bu alanda bir bölüm olduğunu belirten Gökdağ "Bu alanın hızla geliştiğini bildiğimizden Avrupa ile yarışabilmek için bir an önce öğrencilerimizin alanlarında bilgi ve beceri sahibi olmaları için çalışıyoruz. Öğrencilerimizin farklı uluslardan gelecekteki meslektaşlarıyla çalışabilme yetilerini geliştirmeleri için bu tür projeleri gerçekleştirmeye özen gösteriyoruz" diye konuştu. Gökdağ ayrıca, adı geçen ülkelerden gelen dans, tiyatro ve müzik eğitimi alan bu gençlerin de kendilerini farklı bir ülkede, farklı bir kültürde sınamalarının, öğrencilerin gerek mesleki, gerekse kişisel gelişimleri için büyük faydası olduğunun altını çizdi.
Eskişehir’de yaz aylarında ilk kez böyle bir mini sokak festivalinin gerçekleştiğini dile getiren Gökdağ, Büyükşehir Belediyesi, Tepebaşı Belediyesi, Odunpazarı Belediyesi ile Valilik İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Osman Gül ve Mustafa Sivri’nin kendilerine büyük destek olduklarını belirtti. Özellikle Tepebaşı Belediyesi Başkanı Ahmet Ataç’ın konuklara gösterdiği ilginin grupta hayranlık uyandırdığını söyledi.
Doç. Dr. Ebru Gökdağ, Odunpazarı ve Tepebaşı İlçe Emniyet Müdürlükleri’nin sokak tiyatrosu çalışmalarına verdikleri destek ve izin, Büyükşehir Belediyesi’nin tüm imkanlarını seferber etmesinin bu 9 gösterilik uluslararası mini sokak tiyatrosu festivalinin Eskişehir halkıyla buluşmasındaki en büyük etkenlerden biri olduğunu söyledi.



İzmir haber

Editör: TE Bilişim