ESHOT’a kalite tescili ESHOT’a kalite tescili
1998 yılında kurulan, 400'ü aşkın lisanslı sporcusu bulunan ve kurulduğu günden bu yana oldukça zor şartlar altında çalışmalarını yürüterek gençlere sporu sevdiren Selçuk Gençlik Spor Kulübü, her yıl geleneksel olarak düzenlediği teşekkür yemeğinde bu yıl TÜFAD İzmir Şubesi yöneticilerini ağırladı.

Selçuk Gençlik Spor Kulübü Başkanı Sönmez Akbaş öncülüğünde düzenlenen yemeğe TÜFAD İzmir Şubesi Başkanı Dr. Şaban Acarbay, TÜFAD İzmir Şubesi Genel Sekreteri Hasan Aral, Selçuk Gençlik Spor Kulübü Derneği Yönetim Kurulu üyeleri ile Kulübe destek veren sporseverler katıldı. Akşam yemeğine katılan ve burada yaptığı konuşmasında Türk kadınının spordaki önemine dikkat çeken TÜFAD İzmir Şubesi Başkanı Dr. Şaban Acarbay, “Özellikle spor sosyal çalışmalarda hanımefendilerden onay alınmazsa o erkekler hiçbir şey yapamaz.

Onların hoşgörüsü onların desteği onların yardımı bizler için çok anlamlıdır çok önemlidir” diye konuştu. Uzun yıllar Türk sporuna emek veren ve birlikte çalıştıkları Acarbay Hocalarına vefa duygularını dile getirerek teşekkür plaketi veren Selçuk Gençlik Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Sönmez Akbaş, "Hocamızın bizlere öğrettikleriyle bugüne kadar hem sporcu kardeşlerimize hem de sosyal yaşamda bir çok insana ilk yardım müdahalelerimizle yaşamsal faaliyetlerinin devamlılığına yardımcı olduk” dedi.

"HOCAMIZA ÇOK ŞEY BORÇLUYUZ"
TÜFAD yöneticilerini ağırlamaktan dolayı duydukları memnuniyeti dile getiren Kulüp Başkanı Sönmez Akbaş, “Hocamıza çok şey borçluyuz. Derneğin düzenlediği kurslarda çok şeyler öğrendik. Bu anlamda bizleri kırmayıp Selçuk’a gelen başkanımıza ve değerli eşlerine çok teşekkür ederiz. TÜFAD yönetimini ilçemizde görmek bizleri çok mutlu etti" ifadelerini kullandı.

SPORUN ÇINARINA DUYGULANDIRAN TÖREN
35 yılını spora adayan, başta milli takımlar olmak üzere sporcu sağlık merkezlerinde yıllarca hizmet veren, 25 yıl TFF Sağlık Kurulu Üyeliği, Herkes İçin Spor Federasyonu Kurucu Başkanlığı ve Türkiye Doping Kontrol Merkezi Ege Bölge Sorumluluğu gibi birçok görevler üstlenen Dr. Şaban Acarbay, düzenlenen törenden çok etkilendiğini belirtti. Ahde vefa duygusunun insan yaşamındaki önemine vurgu yapan Acarbay, spor dünyasında özellikle kadınların ilgi göstermesini çok önemsediklerini ifade etti.

"KADIN DESTEĞİ OLMADAN SPORDA BAŞARI OLMAZ"
Tüm kadınların çok kıymetli ve çok saygı değer olduklarına dikkat çeken Acarbay şöyle devam etti: "Ben öncelikle hem eşim şahsında hem de buradaki değerli hanımefendi kardeşlerimizin şahsında Türk kadınına, Selçuk kadınına ve İzmir kadınlarına teşekkür etmek istiyorum. Çünkü özellikle spor ve sosyal aktivitelerde hanımefendilerden eğer onay alınmazsa kusura bakmasınlar ama o erkekler hiçbir şey yapamaz. Onların hoşgörüsü, onların desteği ve onların yardımı bizler için çok anlamlıdır, çok önemlidir."

"ANTRENÖRLER DE BİRER EĞİTMENDİR"
İnsan hayatının vazgeçilmez dönüm noktası olan sporun eğitimde ayrı bir önemi olduğunu söyleyen Acarbay, spor camiasındaki duayenleri örnek vererek şunları kaydetti: "Değerli arkadaşlar; her insan Metin Oktay olamaz, her insan Hakan Şükür olamaz, her insan Tanju Çolak olamaz, her insan Arda Turan olamaz ama her genç mükemmel bir Türkiye sevdalısı, mükemmel bir bayrak sevdalısı, şiir sevdalısı, ülke sevdalısı olabilir. Gençler annesi ve babasından daha çok öğretmenlerinin sözünü dinler.

Bu nedenle teknik direktör ve antrenörlerin de birer öğretmen olduğunu asla akıldan çıkarmayalım. Çünkü onlar çocuklara ve gençlere sahip çıkarak onları ülkemizin geleceğine hazırlıyorlar. Onları bayrak sevdasıyla, Atatürk sevdasıyla, Türkiye sevdasıyla ülkemizin bütünlük sevdasıyla yetiştiriyorlar ve iyi vatandaş olmalarına sebep teşkil ediyorlar."

Konuşmaların ardından spor kulübüne maddi ve manevi emek verenlere de birer plaket verilerek hatıra fotoğrafları çekildi.

Editör: TE Bilişim